Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Božinović: 'U Sloveniji su osebujni likovi. Sve je to politička kampanja'

'Hrvatska je odgovorna članica EU i NATO-a, odgovoran je i susjed.'
13. rujna 2017. u 09:18 43 komentara 2843 prikaza
Davor Božinović
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Gost radioemisije HRT-a bio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je tom prilikom komentirao kako Mađarska blokada Hrvatske nije način na koji se štite nacionalni interesi.

Miro Cerar CERAR SMIRUJE Slovenci skoro zvali vojsku za pritisak na Hrvatsku!

OECD je osnovan da bi se olakšala suradnja u gospodarstvu, da se olakšaju investicije. Božinović je siguran da je to dovoljan motiv da se prevladaju blokade u političkom smislu jer od toga nemaju koristi ni Mađarska ni Hrvatska, a pravosuđe treba raditi svoj posao. 

– Hrvatska je odgovorna članica EU i NATO-a, odgovoran je i susjed. Naša pozicija glede arbitraže potpuno je jasna, ovo je situacija koja je doživjela kritike i u samoj Sloveniji. Činjenica je da jedna politička stranka ili pojedinac ide javno u tom smjeru, mi ćemo to pratiti. Naša pozicija vrlo je jasna što se tiče zaštite interesa Hrvatske i hrvatskog suvereniteta kako na moru, tako i na kopnu, to nije upitno – rekao je Božinović.

Komentirao je aktualne povrede granice zbog graničnog spora sa Slovenijom i zaključio kako su u slovenskoj politici ''osebujni likovi''.

– Hrvatska je svjesna svojih interesa, Hrvatska je potpuno sposobna zaštititi ih. Ovo je nešto što se koristi za predstojeću političku kampanju u Sloveniji, ali to nije dobro, nije dobrosusjedski. Mi to akceptiramo, ali ne dramatiziramo. Hrvatska policija nadzire i kontrolira sve što je nadzirala i kontrolirala posljednjih 20 godina – rekao je ministar. 

RH i NR Kina potpisale Memorandum o suradnji tijekom turističke sezone POTPISAN MEMORANDUM Od sljedeće godine u policijskim redovima i kineski kolege Miro Cerar SAJAM OBRTNIŠTVA Cerar: 'Suradnja Slovenije i Hrvatske je odlična, samo se u granici ne slažemo' CERAR BOJKOTIRA Slovenci će ipak održati sjednicu o mogućem ratu s Hrvatskom


 

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • Avatar krcedolac
  krcedolac:

  Pusti ti prika Slovence što kažu....što ste vi učinili da birokrati u europskoj uniji saznaju da je arbitraža kontaminirana !?

 • Gustirna:

  Zar nije osebujniji lik koji je u savezu sa cetnicima i financira cetnicke medije...

 • Avatar beskucnik
  beskucnik:

  zasto Hrvati nemaju Status NACIONALNE MANJINE u Sloveniji?