Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR I ŠEF STOŽERA

Božinović: 'Popuštanje mjera je očekivano, ali moraju se poštivati mjere'

HRT
25.02.2021.
u 21:17

- Ne možemo ovo doživjeti kao da epidemije ide k svome kraju ili je završila. Nismo još u toj fazi, upozorio je Božinović

Hrvatski zavod za javno zdravstvo uskoro će izdati posebne preporuke o uvjetima popuštanja mjera, ali mogu se očekivati klasične - poštivanje udaljenosti između stolova, istaknut broj osoba koje mogu u isto vrijeme biti na terasama, te terase moraju biti otvorene. Otkrio je to večeras u Dnevniku HRT-a ministar unutarnjih poslova te načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Kaže kako je u pitanju mjera koja je očekivana s obzirom na incidenciju koja je u ovom trenutku jedna od najboljih u Europi.

- Međutim bilježimo rast posljednjih dana i moramo biti oprezni. Ne možemo ovo doživjeti kao da epidemije ide k svome kraju ili je završila. Nismo još u toj fazi. Apeliramo na oprez svih, pogotovo onih koji su odgovorni za organizaciju posla u svojim objektima. Znamo da su posljednjih mjeseci i sami zazivali otvaranje pod određenim mjerama, rekao je dodavši da stožer od prvoga dana traži balans između epidemioloških mjera i očuvanja gospodarstva. 

>> VIDEO Prije godinu dana zabilježen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Naglasio je kako je do sada u očuvanje radnih mjesta i pomoć gospodarstvu investirano između 13 i 14 milijardi kuna.

- Čuli ste danas ministre iz gospodarskih resora da će se i o tome razgovarati, sutra je sastanak Hrvatske udruge poslodavaca s potpredsjednikom Marićem te ministrima Ćorićem, Aladrovićem i Brnjac i oni će definirati ovu novu situaciju i vidjeti kako nastaviti s određenim vidom pomoći, najavio je Božinović.

Ključne riječi

Komentara 4

MP
mladen.pusic.7
16:59 26.02.2021.

Odmorite malo od luđaka i njihovih mjera do jeseni..vec se unaprijed zna da ce mjere opet nastupiti sredinom 9-og mjeseca..zivi bili pavidjeli..scenarij vec unaprijed poznat..e moj narode :((

DU
Deleted user
07:21 26.02.2021.

Da li se mjere odnose i na članove HDZ-a ili je to samo rezervirano za stoku sitnog zuba?

M3
Miške 3
05:48 26.02.2021.

Rekao doktor medicine Božinović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije