Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Božinović o novom popuštanju od ožujka: Možda se vratimo na terase

U Posljednja 24 sata zabilježeno samo 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
15.02.2021.
u 12:41

Nadamo se da će se nastaviti pad, da će vrijeme biti bolje, a onda možemo razmišljati o nekim novim popuštanjima, tu nema puno toga, kaže Božinović

Od danas su na snazi nove mjere koje će trajati do 28. veljače, a ministar Davor Božinović na konferenciji Stožera civilne zaštite najavio je kako bi od ožujka moglo doći do novog popuštanja.

– Uvijek je delikatnije popuštati mjere nego donositi mjere koje su stroge. Hrvatska među članicama EU ima najmanje stroge mjere. I ove koje imamo u određenom dijelu djelatnosti i stanovništva izazivaju nezadovoljstvo što s jedne strane možemo razumjeti, no s druge strane nastavit ćemo pratiti stanje s epidemijom i reakcije. Naravno da je najvažnije zdravlje, ali i ekonomska, socijalna i psihološka slika. Ova pandemija je ostavila traga na sve te četiri slike. Što se tiče učinkovitosti mjera, o tome možemo uvijek razgovarati, no i ta učinkovitost mjera ovisi o tome koliko se one dosljedno provode. Izvlačenje pojedinačnih slučajeva nije najbolji način kako steći ukupan uvid – rekao je ministar Božinović.

Ako epidemiološka situacija i dalje bude povoljna, iduće bi se mogle otvoriti terase kafića.

– Cilj je da se ide s daljnjim popuštanjima, ali to ne moramo naglašavati. Idemo vidjeti što i kada, ne može sve biti odjednom. Idemo prema ožujku. Nadamo se da će se nastaviti pad, da će vrijeme biti bolje, a onda možemo razmišljati o nekim novim popuštanjima, tu nema puno toga. Znate to i sami, nismo zatvoreni, otvoreniji smo nego bilo koja članica Europske unije. Pratimo, ne želimo da nam išta promakne kontroli. Zatvorili smo Južni Tirol kad ga je zatvorila austrijska vlada. Ako nam stvari budu išle na ruku, ići ćemo za tim da se možda vratimo na terase ugostiteljskih objekata. Ali pustimo da se nastavimo ovako disciplinirano ponašati – rekao je Božinović.

VIDEO Od ponedjeljka kava za van, otvaraju se teretane, kladionice, škole stranih jezika...

Komentara 6

MA
Magistrica
13:04 15.02.2021.

Boze, molim te oslobodi nas ovih psihopata.

WW
walter wolf
13:17 15.02.2021.

prepišite Bosansko Hercegovački model, a ne model EU. Bosanci davno otvorili sve i prestali vjerovati majmunima političarima..

Avatar neugodan
neugodan
13:28 15.02.2021.

Stoko, frendica mi mjesecima ne radi u restoranu!!! Tko ce joj platiti kredit??? Djubrad hdzovska!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije