Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porast broja zaraženih

Božinović najavio: 'Ukoliko dođe do novog žarišta, poduzet ćemo posebne mjere'

U Hrvatskoj samo šest novih slučajeva zaraze, dvoj ljudi umrlo
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
19.06.2020.
u 15:26

Pohvalio je sisački Dom za starije i nemoćne, tvrdeći da je on jedan od bolje organiziranih u Hrvatskoj

U slučaju pojave novog žarišta zaraze na tom će se području poduzimati posebne mjere, najavio je u petak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za posjeta Domu za starije i nemoćne osobe u Sisku.

Božinović je korisnicima Doma poručio kako će Stožer i epidemiolozi i nadalje pratiti epidemiološku situaciju te u slučaju pojave novog žarišta zaraze na tom području i poduzimati posebne mjere.

U drugim sredinama, kako je kazao, i nadalje su na snazi propisane mjere zaštite.

U ime stručnjaka i članova Stožera ministar je discipliniranim korisnicima Doma isporučio pozdrave i želje da ustraju.

U borbi protiv koronakrize Vlada potvrdila skrb o zdravlju starijih

"I u vrijeme borbe protiv koronakrize naša je Vlada potvrdila kako skrbi o zdravlju starijih osoba, a to će raditi i nadalje", rekao je Božinović.

Za sisački Dom za starije i nemoćne osobe rekao je kako je jedan od najbolje organiziranih u Hrvatskoj što se, tvrdi, najbolje potvrdilo za pandemije koronavirusa.

Posjetio je Dom, ali je s korisnicima razgovarao posredstvom tableta, sjedeći ispred Doma.

Dolaskom u pratnji dožupana Ivana Celjaka dočekala ga je ravnateljica Doma Ružica Čakširan, koja ga je upoznala s organizacijom zaštite u vrijeme koronakrize. 

Inače, u tom domu, gdje je 240 korisnika, nije zabilježen nijedan slučaj zaraze. Zasluga je to osamdesetak zaposlenika Doma koji su na vrijeme poduzeli sve nužne mjere, ali i korisnika koji su ih dosljedno provodili.

Komentara 6

BA
Barbasmora
15:51 19.06.2020.

Najbolje da zabranimo ulaz turistima! Ali mozda to Nece bit ni potrebno....Slovenija Avstrija in ostali planiraju zatvoriti granice ili uvesti 14 d karantenu na sve koji ukaze u schengensku EU is Balkana...

DU
Deleted user
16:31 19.06.2020.

pripadnik bivše obaviještajne službe kojeg nitko nikad nije birao; rukopoložen od velikog vođe odlučuje o našim životima . Odlična je demokracija u RH

JO
Joši
15:58 19.06.2020.

HDZ će rađe ugroziti cijelu Hrvatsku nego da zabrani svojim biračima iz Hercegovine da putuju u Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije