Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNK analiza

Bostonskom davitelju nakon 50 godina dokazana krivnja

Bostonski davitelj, portal (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
15.07.2013.
u 09:08

Ipak, ovo otkriće rješava samo ubojstvo 19-godišnje Mary Sullivan te se ne može primijeniti na drugih desetak ubojstava za koje nije osuđen. Čak i među stručnjacima dolazi do neslaganja je li ih počinio isti zločinac

Bostonski davitelj ubijen je u zatvoru 1973. Osudili su ga zbog oružanih pljački i seksualnih napada bez dokaza za 13 ubojstava. No 50 godina kasnije dokazi su pronađeni i skeptici su ušutkani. Napredak znanosti tj. DNK analize, omogućio je istražiteljima da dokažu vezu biološkog traga pronađenog na mjestu zločina i davitelja. Tijelo osuđenika je ekshumirano i potvrđeno je da je sumnjivac Albert DeSalvo, piše Daily Mail.

Ipak, ovo otkriće rješava samo ubojstvo 19-godišnje Mary Sullivan te se ne može primijeniti na drugih desetak ubojstava za koje nije osuđen. Čak i među stručnjacima dolazi do neslaganja je li ih počinio isti zločinac.

 - U ovom trenutku, 50 godina kasnije i bez bioloških dokaza, to je pitanje na koje ne možemo odgovoriti. Ali, posljednja događanja daju nam tračak nade da ćemo jednoga dana sa sigurnošću potvrditi obiteljima tko je ubojica njihovih najbližih, žena koje su tako brutalno ubijene u Bostonu između 1962. i 1963. godine - rekao je okružni tužitelj Suffolka Daniel Conley na konferenciji za novinare.

Sullivan je bila 11. u nizu žrtava. Pronašli su je zadavljenu u stanu u Bostonu 1964. godine. Sačuvali su DNK koji su pronašli na njezinu tijelu i na deki i usporedili ga s DNK-om na boci iz koje je pio nećak ubojice.

De Salvo je uhićen zbog silovanja kada je imao 36 godina. Iako je priznao 11 ubojstava, nikada nije osuđen zbog toga. Osudili su ga na doživotni zatvor 1967. godine zbog oružanih pljački i seksualnih napada, a kasnije je povukao priznanje za ubojstva.

>>Davitelju iz Plaškog prijeti i do 40 godina robije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije