Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političari na ljetovanju u Hrvatskoj

Pahor i Erjavec u Istri, Nigel Farage u lovu na tune

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
26.07.2017.
u 21:05

Obitelji slovenskog ministra i predsjednika imaju ovdje kuće

Arbitražna odluka i napetosti koje se potenciraju od nekih političara iz Ljubljane nisu odvratile Slovence da u Hrvatskoj provedu godišnji odmor.

No hoće li svoje sunarodnjake slijediti i politički vrh koji tradicionalno, barem dio odmora provede na hrvatskom Jadranu?

Politička šteta

Slovenski predsjednik Borut Pahor koji dio ljeta uvijek provodi u Svetom Ivanu tik uz Umag, u vikendici u vlasništvu mame njegove partnerice Tanje Pečar, kazao je kako je do sada odmor u Hrvatskoj propustio zbog napetih odnosa samo jednom,i to 2009.
– Tad su odnosi bili jako zapetljani i počeli smo ih raščišćavati s premijerkom Jadrankom Kosor. Tog srpnja nisam kročio preko granice jer su odnosi bili posebno napeti – kazao je Pahor. 
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, točnije njegova supruga, ima apartman u Karigadoru, mjestašcu nekoliko kilometara južno od Sv. Ivana. Svako ljeto, uz planine, Erjavec odlazi u Istu pa slovenski novinari pretpostavljaju da će i ove godine, iako za to nisu dobili potvrdu. Erjavac od Karigadora nije odustao ni u ljeto 2015., nakon skandala s arbitražom, pa će biti zanimljivo hoće li taj ministar, koji je predvodnik oštre i ucjenjivačke retorike prema Zagrebu i ove godine ljetovati ondje ili će procijeniti da bi mu to izazvalo političku štetu. Slovenski premijer Miro Cerar ove će godine, kao i prije, dio odmora provesti na moru u Crnoj Gori. U Hrvatskoj će se i ove godine odmarati bivša premijerka Alenka Bratušek, zamjenik ministra za javnu upravu Boris Koprivnikar te brojni parlamentarni zastupnici.

Stalni gosti

U Hrvatsku će i ove godine “stalni gosti” – iz Austrije tu će se odmarati ministar prometa Jörg Leichtfried te vođa socijalista Andreas Schieder. Na slovačkom moru, kako Slovaci zovu Jadran, odmarat će se ministar unutarnjih poslova Robert Kaliňák i ministar gospodarstva Peter Žiga. Češki političari još ne iznose planove, no zanimljivo je bilo vidjeti kako je jedan od njih, Viktor Paggio prije par godina autoironično opisao, kako je rekao, “odmor na češki način u Hrvatskoj” – uz fotografiju iz restorana u Zadru napisao je: “Kruh i paštetu imam sa sobom, dajte mi samo pivo.” Svoj je odmor u Hrvatskoj već završio bivši australski premijer Tony Abbott, ali i Britanac Nigel Farage koji je bio u lovu na tune. Svoj je ulov, kazao je, vratio u more.

Komentara 20

PR
prajdali100
22:58 26.07.2017.

Erjavec ce vjerojatno doci.Onakav obraz rijetko se rađa.Jos samo treba negdje doci Dimitrije Rupel.Sve " obozavatelji" Hrvatske.

DU
Deleted user
22:11 26.07.2017.

gospe moja..jesu je stisli..i sliva i desna..daj suzite se vise..nema zraka.

GO
Gomila
22:43 26.07.2017.

Uhapsite lopova pokrali su hrvate novcano a sad hoce hrvatsku zemlju slovenci su lopovi na vjesala sa njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije