Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija:

Boris Tadić gubi stranku slično kao i Jadranka Kosor

'Unutrasnja Beograd Srbija 20.03.2009. Boris Tadic predsjednik Republike Srbije tijekom posjeta premijera RH Ive Sanadera. Photo: Anto Magzan/Vecernji list'
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
11.09.2012.
u 12:42

Najprije je izgubio izbore za šefa države i vlade, a potom je tražio da na stranačkim izborima glasuju svi članovi

Donedavno u Srbiji vladajuća Demokratska stranka na čelu s Borisom Tadićem prolazi slične unutarstranačke razmirice kao što se to donedavno događalo u HDZ-u. Nakon izbornog neuspjeha, koji je obuhvatio dva položaja izvršne vlasti, pa DS više nema ni predsjednika ni vladu, mnogi u stranci traže glavu predsjednika Tadića, pa su raspisani i izvanredni stranački izbori za 10. studenoga. Izazivač će biti 45-godišnji Dragan Đilas, beogradski gradonačelnik, koji je postao poznat kao lider studentskih prosvjeda protiv Slobodana Miloševića početkom devedesetih, nakon toga pokrenuo vrlo profitabilan posao vezan i uz prodaju oglasnog prostora. Đilasa je u politiku uveo Boris Tadić. Moguće je da će izazivača biti još, poput Zorana Živkovića, bivšega premijera.

Tadić je posegnuo i za zanimljivim prijedlogom, neka svi članovi stranke, a ne samo izaslanici, glasuju za novog predsjednika! Prošao je jednako kao i Jadranka Kosor kad je to predložila, dobio je košaricu. I kad govori o svojim zaslugama i Tadiću je, kao i Jadranki Kosor, glavni adut uspjeh u približavanju Europskoj uniji i – borba s organiziranim kriminalom. Ništa od zasluga nije pomoglo bivšoj hrvatskoj premijerki, a hoće li Tadiću, koji je ipak prije dobivao izbore?

Izazivač Đilas ima veću podršku u Beogradu, gdje je prilično popularan, te u Vojvodini, gdje je na vlasti njegov saveznik Bojan Pajtić. Tadić sada tvrdi i da tajkuni, poput Miroslava Miškovića, žele zadobiti presudan utjecaj u stranci.

Uz Tadića su od poznatih ostali veteran Dragoljub Mićunović i nekadašnji članovi Idola i najbliži suradnici Nebojša Krstić i Srđan Šaper, a leđa mu je okrenula i Ružica Đinđić, udovica ubijenoga premijera.

Komentara 13

OB
-obrisani-
12:47 11.09.2012.

ne znam čemu čuđenje u novinskim krugovima? izborni gubitnici još nigdje nisu sastavljali vladu

OL
olovka
12:52 11.09.2012.

100%$$$$$$$ Nazalost jos oni nisu shvatili , sta je on radio zadnih 8 godina . To treba u zatvor za slijedecih 100 godina ali da sunca ne vidi ,kao nagrada za ono sto je dobio svijetske i evropske nagrade, a tako su Srbi bili ponosni kad ih je dobivao ,pa zar vam to ne dokazuje koliko su kratki .

Avatar kravata
kravata
12:47 11.09.2012.

vjerovatno se sprema uživat na visu pa ga zato više njegovi ne vole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije