Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napali otoke

Boko Haram ubio 31 ribara na sjeveru Nigerije

Boko Haram
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
08.08.2017.
u 07:25

Naoružani pobunjenici zaposjeli su otoke na Čadskom jezeru i poubijali ribare koji su ondje radili

Džihadistička skupina Boko Haram ubila je najmanje 31 ribara na obali Čadskog jezera u Nigeriji, doznaje se u ponedjeljak od mjesnih izvora.

Naoružani pobunjenici zaposjeli su otoke na Čadskom jezeru i poubijali ribare koji su ondje radili.

Džihadisti "Boko Harama su napali otoke Duguri i Dabar Wanzam i ubili 31 osobu", rekao je Babakura Kolo, pripadnik civilne milicije, za AFP.

Ribari iz okolice grada Bage redovito odlaze na nekoliko dana ribariti na jezeru u drvenim čamcima, rekao je Musa Ari, drugi pripadnik milicije koja djeluje na tom području.

On je potvrdio informaciju o napadu proteklog vikenda na tom području poharanom u višegodišnjem sukobu i gotovo potpuno odsječenom od svijeta.

Premda je nigerijska vojska oslobodila Bagu u veljači 2015., okolica grada je još nedostupna. Otoci na Čadskom jezeru su uporišta džihadista.

Od 2009. u napadima Boko Harama poginulo je više od 20.000 ljudi a 2,6 milijuna je raseljeno te uništeno čitavo gospodarstvo na području Čadskog jezera, gdje golema većina stanovništva trpi od teške neishranjenosti.

Komentara 3

AR
Artukovic
09:40 08.08.2017.

Ti muslimanski militanti su ko skakavci....prava posast.Ako ih neiskorjenis na vrijeme eto ti problema.

KL
klasika
13:06 08.08.2017.

Da su barem samo ko skakavci! Ovaj na slici očito nije bez vraga u sebi.

GO
gooniegoogoo
17:59 08.08.2017.

dajte im azil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije