Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'vrata su otvorena'

Bošnjaković nakon pisma predsjednice: 'Itekako vodimo računa o blokiranima'

Dražen Bošnjaković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.03.2018.
u 16:22

Ministar napominje da su svjesni svih problema ovrhe formirali radnu skupinu koja radi na izradi novog prijedloga ovršnog zakona, a u tu skupinu su postavljeni i  predstavnici udruge Blokirani.

Nakon što je hrvatska predsjednica pozvala premijera Andreja Plenkovića da primi predstavnike udruge Blokirani kako bi se pridonijelo rješenju problema više od 300 tisuća blokiranih građana, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je Hini da oni itekako vode računa o tom problemu, te je pozvao predstavnike udruge Blokiranih da sudjeluju u izradi novog ovršnog zakona.

Ministar je rekao da su prošle godine donijeli snažne mjere izmjena ovršnog zakona po kojima jedina nekretnina više ne može biti predmet ovrhe i po kojima se u ovrsi ne može prodati nekretninu za dug manji od 20 tisuća kuna, a također je povećan i neovršivi dio plaće.

No, ministar napominje da su svjesni svih problema ovrhe formirali radnu skupinu koja radi na izradi novog prijedloga ovršnog zakona, a u tu skupinu su postavljeni i predstavnici udruge Blokirani.

„Mi smo stavili udrugu Blokirani koji tu ne dolaze, ali vrata su im otvorena, ja se nadam da će se priključiti u tom postupku i zastupati svoje stavove“, rekao je Bošnjaković.

Ministarstvo također po Bošnjakovićevim riječima radi na mjerama određenih mogućnosti da smanje broj trenutno oko 324 tisuće blokiranih ljudi. To su, dodao je, već najavili kroz to da će država određeni dio potraživanja otpisati umanjivanjem porezne osnovice svima onima koji otpišu svoja potraživanja.

Najavio je također da će promijeniti zakon o stečaju osobnih potrošača tako da ćemo proizvesti ubrzani stečajni postupak u kojem će građani koji su blokirani do 20 tisuća kuna dulje od tri godine moći sukladno mogućnostima vratiti dug, ili će, ako nemaju mogućnosti, nakon kraćeg vremena potpuno izaći iz blokade.

"To su mjere koje smo napravili i mjere na kojima radimo i mislim da itekako vodimo računa o tome“, rekao je ministar komentirajući pismo kojim predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poziva premijera da primi predstavnike udruge Blokirani kako bi se pridonijelo rješenju problema više od 300 tisuća blokiranih građana.

Komentara 4

CA
campa
18:38 28.03.2018.

"Itekako vodimo računa o blokiranima" kaže Bošnjaković jedan od tvoraca predhodnih zakona o ovrhama i blokiranima.Sve je učinio on i njegovi sudruzi prvo da banke lihvare izmišljajuči namete koje nemaju u svojim domicilnim državama te iako je kuna vezana uz euro nameću bezobrazno visoke kamate.Kad se čovjeka blokira izmislili su formulu kako što više izmuzu dužnika od javnih bilježnika pa onda agencija za otkup dugova.Nitko ne kaže da se dug mora platiti ali scenario kad se padne u probleme je režiran u maniri horora.Banka nikad ne gubi jer dugove nasljeđuju djeca i rodbina iako ne žive u zajedničkom kučanstvu.Zato ministar nešto tvrdi a ne crveni (možda mu je to karakterna osobina ) a koliko je mogučnosti da se zakoni prepišu iz zakona država EU koje drže do svojih građana.Bošnjakovića nije briga za blokirane glavno da je u kolu gdje se vrti lova.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:51 28.03.2018.

Problem je tu godinama, a ovaj klasican uhljeb jos uvijek daje izjave u stilu "ćemo, ćete, će"....

BL
bljak007
17:35 28.03.2018.

Itekako vodite računa, da što više zakonski opljačkate gladan narod, dok drugi kradu milione, nemožete im ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije