Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vanja Slijepčević Saftić

Bizarno je i sramotno konstatirati da nitko 'normalan' ne ide u natječaj za posao pravobraniteljice!

Vanja Slijepčević Saftić
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/4
10.10.2017.
u 14:07

Jedna od kandidatkinja za pravobraniteljicu za djecu odgovorila je Anki Mrak Taritaš koja članica saborskog odbora koji je vodio razgovore s kandidatima

Jučerašnje saslušanje kandidata osim što je bilo bizarno, bilo je i sramotno jer se radi o osobi koja bi trebala brinuti o našoj djeci. Ovo je posljedica novog Zakona o pravobranitelju za djecu jer temeljem tog zakona nitko "normalan" se ne želi javiti za ovu dužnost. Zakon je jednostavno ubio neovisnost dužnosti pravobranitelja - objavila je na svojem Facebook profilu Anka Mrak Taritaš komentar na intervjuiranje četvero kandidata koji su se javili za pravobranitelja za djecu.

Na ovakav status Mrak Taritaš kao članice nadležnog saborskog odbora reagirala je prim.doc.dr.sc. Vanja Slijepčević Saftić, jedna od kandidatkinja za pravobraniteljicu za djecu te ovako odgovorila:

– Da, priznajem, natjecala sam se za pravobraniteljicu za djecu! Cijenjena Osoba, čiji post prenosim, kao članica Odbora, nije vladala osnovnim (sa)znanjima o djelokrugu rada pravobranitelja/ice, što se zrcalilo u njenom pitanju kako ću ja, kao mogući pravobranitelj, stići zastupati prava djece pred sudom, kada imam toliko aktivnosti! Naime, pravobranitelj ne zastupa djecu pred sudom, što je jasno propisano zakonom. Kada sam joj navela izvor gdje to piše, izderala se na mene, rekavši da mi nije dala riječ da govorim. Nadalje, Osoba me je (s aluzijom da je moj CV prenapučen-njezino je pravo da favorizira subkapacitiranost) pitala kako mogu (tonom i stavom koji je glasio-kako se usudim) raditi na određenim mjestima, koliko sam plaćena za pojedine aktivnosti, kolike su naknade za moj rad, i uz usputno banalno pitanje je li mislim da je bolji stari ili novi Obiteljski zakon, to je bilo to. Temeljni postulati lijepoga odgoja nalažu da nije kulturno zavirivati u tuđi novčanik (ukoliko niste Porezna uprava)! Odista, bizarno je i sramotno,da nakon svih uvreda,koje mi je uputila, konstatirati da nitko "normalan" ne ide u natječaj za ovaj posao. O tempora, o mores!

Javni je ovo nastavak atmosfere oko izbora pravobranitelja za djecu koji prati i upitna odluka da se jedna kandidatkinja posebno ispita na odvojenoj sjednici od ostalo četvero kandidata kada se ispričala zbog nedolaska iz osobnih razloga.

Komentara 24

DU
Deleted user
14:31 10.10.2017.

To debelo ružno krme liječi komplekse iz mladosti pa si misli da se može izderavati na kandidate za posao. Jedino što priznam udbaškom HDZu je da je uspio razmontirat tu nakupinu lopova iz HNS-a...jest da su sada "na vlasti" ali ovo vam je zadnja stanica.... i to mi je poseban gušt...kavka g0vna nam se kandidiraju za sabor to je strašno... pazi pitanja.. Trebala je je ova reć, normalan nije prošao u drugi krug za gradonačelnika zagreba .. pa nek si kornjača misli....

DO
DonQuijote
17:10 10.10.2017.

Čim ima muda odbrusiti onoj lopovskoj bivšoj ministrici, meni je simpatična. No na žalost to će joj biti velika prepreka jer komunjare ne praštaju

Avatar humbaba
humbaba
20:01 10.10.2017.

pobogu zašto tri slike ove Anike!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije