Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imate li ih i vi?

Bizarne navike spavanja uspješnih ljudi

spavanje, san,  (1)
Foto: Thinkstock
20.11.2013.
u 17:14

Neki od onih koji žive s natrpanim rasporedom i velikim pritiskom imaju neobične navike spavanja. Ovo su neke od njih!

Jedan od najvažnijih rituala profesionalaca svakako je spavanje. S obzirom na to da san utječe na izvedbu njihova posla, bitno je kako i kada spavaju.

Neki od onih koji žive s natrpanim rasporedom i velikim pritiskom imaju neobične navike spavanja. Ovo su neke od njih.

Olimpijac Michael Phelps tako spava u visinskoj komori kako bi natjerao svoje tijelo da radi čak i kada se odmara. Tom Cruise navodno ima problema s hrkanjem pa spava u "sobi za hrkanje" s pojačanom zvučnom izolacijom.

Winston Churchill svakog je dana drijemao i to po dva sata. Prije popodnevnog spavanja Churchill, koji je inače bio "noćna ptica", popio bi viski i sodu. Pjevačica Mariah Carey priznala je da joj je potrebno 15 sati sna da bi joj glas bio onakav kakav želi. Rekla je i kako joj je krevet okružen sa 20-ak ovlaživača zraka.

Pisac Stephen King opisao je cijeli ritual prije spavanja. "Operem zube i ruke. Zašto bi netko prao ruke prije odlaska u krevet? Ne znam. I jastuci mi moraju biti okrenuti u određenom smjeru. Ne znam zašto", rekao je King.

Leonardo da Vinci svaka je četiri sata odspavao po 20 minuta. Eminem na prozore stavlja foliju kako bi spriječio ulazak svjetlosti, a otkrio je i da bolje spava ako mu je u pozadini upaljen televizor.

Šefica Yahooa Marissa Mayer poznata je kao velika radoholičarka koja radi čak 130 radnih sati tjedno. Zbog toga joj ostaje malo vremena za spavanje, ali otkrila je kako to nadoknađuje tako da svaka četiri mjeseca uzme jednotjedan odmor.

Charles Dickens uvijek je spavao okrenut prema sjeveru jer je vjerovao da tako poboljšava svoju kreativnost. Zbog toga je uvijek sa sobom nosio kompas.

Izumitelj Nikola Tesla nikada nije spavao više od dva sata na dan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije