Naslovnica Vijesti Svijet

Bivši Trumpov savjetnik osuđen na 14 dana zatvora jer je lagao u istrazi

Dobio je i kaznu od 9500 dolara te godinu dana uvjetne slobode ispunjene radom za opće dobro
08. rujna 2018. u 09:33 1 komentara 165 prikaza
George Papadopoulos
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Bivši diplomatski savjetnik Donalda Trumpa, George Papadopoulos, osuđen je u petak na 14 dana zatvora jer je lagao u istrazi o mogućem dosluhu između Moskve i tima zaduženog za kampanju republikanskog kandidata.

Inauguracija Donalda Trumpa 'NAJPOSJEĆENIJA INAUGURACIJA' Novi skandal u SAD-u: 'Morao sam na fotografijama Trumpove prisege nadodati ljude'

Dobio je i kaznu od 9500 dolara te godinu dana uvjetne slobode ispunjene radom za opće dobro. Izjasnio se krivim u listopadu 2017. za lažno svjedočenje FBI-ju.

Papadopoulos (31) je zaslužan za famoznu rusku istragu koja jako iritira predsjednika Trumpa već više od 15 mjeseci.

Njegova je kazna relativno blaga s obzirom na to da mu je prijetilo šest mjeseci zatvora. Sudac je objasnio da je uzeo u obzir njegovu "grižnju savjesti" te činjenicu da je pristao surađivati s istražiteljima.

Trump Udar na predsjednika Pokret otpora u Bijeloj kući želi srušiti Trumpa

"Četrnaest dana po 28 milijuna dolara. Dva milijuna dnevno. Nema dosluha. Veliki dan za Ameriku!", ironično je napisao u tvitu šef države u vezi procijenjena troška sveobuhvatne istrage posebnog tužitelja Roberta Muellera.

Ni riječi zauzvrat od bivšeg savjetnika za vanjsku politiku kojeg je kandidat Trump opisivao 2016. kao "izvrsnog tipa" a 2017., nakon njegova priznanja, kao "mladog dobrovoljca niže klase", "lažljivca".

George Papadopoulos stupio je u ožujku 2016. u službu republikanskog kandidata s ograničenim iskustvom od dva mjeseca u timu senatora Bena Carsona na predizborima republikanaca. Ubrzo stupa u kontakt s izaslanicima Rusije, posebice tajanstvenim "profesorom".

IZA KULISA BIJELE KUĆE Na internetu krenula lavina ismijavanja, a Trump je bijesan: Ovo je izdaja!

Ovaj mu predstavlja izvjesnu Olgu, navodnu nećakinju Vladimira Putina. Papadopoulos se tada hvali u timu kampanje da ima kontakte u Rusiji za organiziranje susreta između ruskog čelnika i kandidata Trumpa.

"Bio je bez iskustva, naivan, blesav i nije znao da ga je izmanipulirao profesionalac", rekao je u njegovu obranu odvjetnik Thomas Breen.

 

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • ObrenM:

    Neka i Amerikanci nesto "prepisu" od nas-"rad za opce dobro"