Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne razmišlja kako treba'

Bivši ruski premijer otkrio što misli koliko će rat trajati pa dodao: 'Poznavao sam drukčijeg Putina'

Mihail Kasjanov
Foto: Newscom/Reuters/Pixsell
1/3
13.06.2022.
u 11:32

– Siguran sam da će se Rusija vratiti na put izgradnje demokratske države – rekao je

Bivši ruski premijer Mihail Kasjanov očekuje da bi rat u Ukrajini mogao potrajati do dvije godine, ali je uvjeren da bi se Rusija mogla vratiti na demokratski put.

Ovaj 64-godišnjak, koji je zagovarao bliske veze sa Zapadom dok je bio premijer od 2000. do 2004. godine, dodao je kako smatra da Vladimir Putin više ne razmišlja kako treba, prenosi The Guardian.

– Poznavao sam drukčijeg Putina – rekao je.

Nakon što ga je Putin smijenio, Kasjanov se pridružio ruskoj oporbi i postao jedan od najglasnijih kritičara Kremlja.

Procijenio je da bi rat mogao trajati do dvije godine i rekao da je imperativ da Ukrajina pobijedi.

– Ako Ukrajina padne, sljedeće će biti baltičke države – navodi.

Vjeruje i kako će Putina na kraju zamijeniti "kvazinasljednik" pod kontrolom sigurnosnih službi. Nasljednik, smatra, ne bi mogao dugo kontrolirati sustav i na kraju bi Rusija organizirala slobodne i poštene izbore.

– Siguran sam da će se Rusija vratiti na put izgradnje demokratske države – rekao je.

VIDEO Povjesničar: Putin bi u idućim danima mogao predložiti prekid vatre

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 30

MI
Mislav28
12:02 13.06.2022.

Prestani fantazirat kakve Baltičke zemlje sljedeće , pa onda lete NATO-ve nuklearne prije tog ruskog napada.

TA
tabula
19:29 13.06.2022.

I sve jedno ovaj mirno hoda po Moskvi. Šta mislite šta bi mu se dogodilo da slučajno ode u Englesku? Novičkok ili tadioaktivni plutonij? 100% jedan od ova dva jer Englezi očigledno nemaju mašte.

DU
Deleted user
13:13 13.06.2022.

Putinu se prije invazije na Ukrajinu već suprotstavio šef generalskog zbora Ivašov, 8. II ove godine; quote/Najviše rangirani umirovljeni ruski general upozorio je Vladimira Putina da ne ulazi u rat s Ukrajinom, optužujući ruskog lidera da stvara umjetni sukob kako bi odvratio pažnju od svojih domaćih problema. General-pukovnik Leonid Ivašov napisao je otvoreno pismo pod naslovom "Uoči rata" u kojem je osudio Putinovu “zločinačku politiku izazivanja rata”, usprkos tome što Rusija nije suočena ni s kakvim “kritičnim prijetnjama”.///

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije