Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.04.2016. u 07:11

Podatak o transferu Darka Lorencina u javnost je procurio sasvim slučajno kada se o njemu 7. travnja oglasilo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa

Darko Lorencin, bivši ministar turizma, u veljači je novinarima poručio da još ne planira što će raditi nakon mandata. Uzet će mjesec dana mira i tišine, najavljivao je tada Lorencin, a tek će u ožujku „početi tražiti posao“. Potraga za poslom nije mu dugo trajala jer je doslovce već prvoga dana ožujka pronašao novi angažman, i to u rovinjskoj Maistri, jednoj od vodećih turističkih tvrtki. Podatak o transferu Darka Lorencina u javnost je procurio sasvim slučajno kada se o njemu 7. travnja oglasilo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.

Iz rješenja Povjerenstva jasno je da je Lorencin kao bivši dužnosnik Vlade još 1. ožujka zatražio mišljenje predstavlja li njegovo zapošljavanje u Maistri sukob interesa ili ne. Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva, potpisala je odluku iz koje proizlazi da bivši ministar nije u sukobu interesa, ali pod uvjetom da dvanaest mjeseci ne smije biti član upravnog ili nadzornog odbora niti obavljati ikakvu upravljačku funkciju. Lorencin je tako zapravo u sukobu samo s javnošću kojoj je „prodao“ priču o odmoru i traženju posla. Valja mu oprostiti jer se bar odrekao prava da mjesecima ne radi i prima ministarsku plaću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije