Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djelomično poriče krađu

Bivši fratar krao po samostanu, napravio štetu od 100.000 kn: Uzeo sam šunku i par košulja'

Bosna i Hercegovina: Franjeva?ki samostani diljem zemlje
Boris Scitar/Vecernji list
26.07.2023.
u 12:16

"Dok sam bio u samostanu vidio sam dvije grafike koje sam prodao po 300 kuna. I poslije sam još jednom ili dvaput išao u samostan po hranu i slično. Ostale stvari nisam uzeo, za neke čak nisam ni znao da su u samostanu", navodi Ivan.

Ivana (33) iz Mostara, studenta Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, tereti se da je od lipnja do listopada 2022., neovlašteno pribavio ključ franjevačkog samostana u Zagrebu, ulazio u samostan te uzeo iznos od 1000 kuna i razne predmete. Franjevci su ostali bez dva bicikla, laptopa, bluetooth zvučnika, električne fender gitare, odjeće te slika i grafika kao što su "Posljednja večera", "Bogorodica sa djetetom", "Masline"...

Fratri su iznos štete procijenili na 100.000 kuna. Mladić djelomično poriče krađu, ali iz snimki videonadzora se vidi da je počinitelj, koji izgleda kao on, pretraživao hodnike samostana i odnosio predmete. Pretragom njegova doma, odnosno garaže koju koristi kao stan, policija je pronašla dio otuđenih predmeta. Iz policije su mu naložili redovito javljanje policijskoj postaji te mu oduzeli putovnice i druge isprave kojima bi mogao prijeći granicu. Rekao je da je U Zagreb  došao zbog studija. Bio je fratar i živio u Franjevačkom samostanu, ali napustio je poziv i prebačen je u Dom, piše 24 sata.

Zbog male sobe tamo nije mogao ponijeti sve svoje stvari pa tako i grafike koje mu je darovao pok. fra Viktor Nuić. Rekao je da je u samostan ušao s putnom torbom kako bi uzeo šunku, nešto hrane i par košulja. Navodi da je u lošoj je financijskoj situaciji, boravi neprijavljeno u stanu na području Borovja te da ima djevojku. "Dok sam bio u samostanu vidio sam dvije grafike koje sam prodao po 300 kuna. I poslije sam još jednom ili dvaput išao u samostan po hranu i slično. Ostale stvari nisam uzeo, za neke čak nisam ni znao da su u samostanu", navodi Ivan.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Zagreb: Tema problema priključivanja na vodovodnu mrežu

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Malazanbook
12:28 26.07.2023.

Selekcija u Crkvi je užasna... dolaze im neradnici, derpei, pedofili, ovisnici.... Vratiti strogoću svećeničkog života! Bolje da ih je manje nego da ih koriste perverznjaci i kriminalci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije