Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bivši doministar branitelja osuđen na tri godine zatvora

Bivši doministar, koji ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i BiH, na objavi presude nije se pojavio, a bio je uhićen u prosincu 2012. zbog sumnji da je primio 1,5 milijuna kuna mita.
08. lipnja 2018. u 17:00 31 komentara 4514 prikaza
Dinko Mikulić
Foto: Filip Brala/Pixsell

Dinko Mikulić, bivši pomoćnik ministra branitelja, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog primanja 50.000 eura mita.

Luka Modrić NAKON PRESUDE MAMIĆU Modrić zatražio prebacivanje suđenja iz Osijeka u Zagreb

Novac je, prema optužnici, tražio od vlasnika tvrtke Stanoing iz Varaždina čiji su stanovi bili ponuđeni za stambeno zbrinjavanje branitelja i drugih stradalnika Domovinskog rata. Bivši doministar, koji ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i BiH, na objavi presude nije se pojavio, a bio je uhićen u prosincu 2012. zbog sumnji da je primio 1,5 milijuna kuna mita.

No tijekom postupka dokazan je samo dio optužbi. Proglašen je krivim i jer je neuspješno tražio 100.000 eura mita između svibnja 2008. i prosinca 2012. Mora vratiti 50.000 eura te platiti 150.000 kuna sudskih troškova, a oslobođen je optužbi da je primio 6000 kuna mita od stradalnika Domovinskog rata kako bi mu osigurao stambeno zbrinjavanje iako ovaj nije imao svu potrebnu dokumentaciju.

Dinko Mikulić
1 / 16
Presuda: Zdravko Mamić osuđen na 6 i pol godina zatvora
Zdravko Mamić Suzana Lepan-Štefančić Veliki fajter sa sigurne udaljenosti Zdravko Mamić na jahti Nakon presude Mamiću uzimaju gotovinu, kuće, stanove i jahtu
Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas