Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blokirali autocestu

Bivši branitelji zaustavili promet na graničnom prijelazu Bijača s RH

branitelji
Foto: Screenshot
02.07.2018.
u 14:55

Predsjednik udruženja Zaboravljenih branitelja rekao je da će zapriječiti promet "sve dok uspiju izdržati".

Od podneva je zaustavljen promet na graničnom prijelazu Bijača između Hrvatske i BiH iz pravca Ljubuškog jer je više desetaka pripadnika udruženja Zaboravljenih branitelja zapriječilo autocestu.

"Udruženje zaboravljenih branitelja je bez ikakve najave zapriječilo promet svojim vozilima na autocesti Vc koja vodi prema Bijači", izvijestili su iz Granične policije BiH.

Objasnili su da je promet zaustavljen kako nitko ne bi mogao izaći iz BiH niti iz Hrvatske ući u tu zemlju motornim vozilom.

Predsjednik udruženja Zaboravljenih branitelja rekao je da će zapriječiti promet "sve dok uspiju izdržati".

"Blokirat ćemo granični prijelaz Bijača sve dokle možemo. Parlament FBiH je obećao da će za mjesec dana održati sjednicu, a oni nisu uradili ništa", rekao je je Grbavac.

Prosvjednici očekuju donošenje izmjena zakona kojim bi se omogućilo razvojačenim pripadnicima mogućnost stjecanja braniteljskog dodatka i drugih pogodnosti.

Vlada Federacije BiH utvrdila je prošlog tjedna izmjene zakona, a sjednica federalnog Parlamenta najavljena je u sljedećih desetak dana kako bi se ispunili zahtjevi zaboravljenih branitelja.

Komentara 14

BR
branka1958
15:09 02.07.2018.

Dosli po mirovine jos se nisu svi namirili

DU
Deleted user
15:21 02.07.2018.

Vi se stvarno pretvarate u republiku braniteljsku. ahahaaaaa ispada da su Partizani i SUBNOR goli kuac za ove danas.

DU
Deleted user
15:13 02.07.2018.

Pa ne mozes sa jednim dupetom na dvije stolice............Hoce primanja iz Hrvatske hoce primanja iz BiH.........Pa ne mozes steci primanja druge drzave ako si ratovo za jednu...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije