Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bivša Čačićeva tvrtka dužna 40 milijuna kuna

Ugovor je potpisala Čačićeva tvrtka Coning, koja je ubrzo preimenovana u Ingprojekt, iz kojega je izašao
19. prosinca 2011. u 07:15 690 komentara 149 prikaza
\'15.09.2011. Subiceva, Zagreb - Celnici Kukuriku koalicije predstavili su danas Plan 21, odnosno program za izbore.Radimir Cacic Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Još jedna građevinsko-politička afera dobila je sudski epilog, makar i nepravomoćan. Trgovački sud u Varaždinu donio je 11. listopada presudu, prema kojoj tvrtka Ingprojekt iz Varaždina u stečaju mora platiti 14,3 milijuna kuna Tehničkoj školi u Zadru te 30,6 milijuna kuna Republici Hrvatskoj, odnosno Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, i to zato što nikad do kraja nije sagradila Tehnički školski centar u Zadru, za što je ugovor bio sklopljen još 1990. godine i za što je tada dobila novac.

Ne bi to sada bilo toliko važno da nije riječ o tvrtki povezanoj s budućim prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem. Naime, Čačić je tada, 1990., kao čelni čovjek poznatog Coninga, sa zadarskim vlastima potpisao ugovor o gradnji spomenute škole, a Coning holding kasnije je počeo poslovati pod nazivom Ingprojekt, što je svima vidljivo iz zabilješki u Sudskom registru Ministarstva pravosuđa.

Tadašnji predsjednik Izvršnog vijeća općine Zadar Martin Dražina s Čačićem je dogovorio da će mu za ugovoreni posao platiti unaprijed, što je i napravljeno. Dakle, Dražina je dogovorio platiti (državnim novcem) unaprijed Čačiću projekt gradnje Tehničke škole iako je formalno ugovor potpisao tadašnji direktor Tehničkog školskog centra. Plaćanje unaprijed dogovoreno je zbog izbjegavanja inflacije, koja tada nije bila mala.

 Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Advent u Zagrebu
DOŽIVITE BAJKU
Znate li zašto je zagrebački Advent toliko važan za hrvatski turizam? Pročitajte ove podatke
Shake the Fake
BEZ FILTERA
Druga strana blagdana: Muke po Božiću