Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova afera

Bivša Čačićeva tvrtka dužna 40 milijuna kuna

\'15.09.2011. Subiceva, Zagreb - Celnici Kukuriku koalicije predstavili su danas Plan 21, odnosno program za izbore.Radimir Cacic Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
19.12.2011.
u 07:15

Ugovor je potpisala Čačićeva tvrtka Coning, koja je ubrzo preimenovana u Ingprojekt, iz kojega je izašao

Još jedna građevinsko-politička afera dobila je sudski epilog, makar i nepravomoćan. Trgovački sud u Varaždinu donio je 11. listopada presudu, prema kojoj tvrtka Ingprojekt iz Varaždina u stečaju mora platiti 14,3 milijuna kuna Tehničkoj školi u Zadru te 30,6 milijuna kuna Republici Hrvatskoj, odnosno Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, i to zato što nikad do kraja nije sagradila Tehnički školski centar u Zadru, za što je ugovor bio sklopljen još 1990. godine i za što je tada dobila novac.

Ne bi to sada bilo toliko važno da nije riječ o tvrtki povezanoj s budućim prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem. Naime, Čačić je tada, 1990., kao čelni čovjek poznatog Coninga, sa zadarskim vlastima potpisao ugovor o gradnji spomenute škole, a Coning holding kasnije je počeo poslovati pod nazivom Ingprojekt, što je svima vidljivo iz zabilješki u Sudskom registru Ministarstva pravosuđa.

Tadašnji predsjednik Izvršnog vijeća općine Zadar Martin Dražina s Čačićem je dogovorio da će mu za ugovoreni posao platiti unaprijed, što je i napravljeno. Dakle, Dražina je dogovorio platiti (državnim novcem) unaprijed Čačiću projekt gradnje Tehničke škole iako je formalno ugovor potpisao tadašnji direktor Tehničkog školskog centra. Plaćanje unaprijed dogovoreno je zbog izbjegavanja inflacije, koja tada nije bila mala.

 Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Komentara 690

ČE
četvrti
15:04 19.12.2011.

Posvojni pridjev od imenice partija nije STRANAČKI nego PARTIJSKI!

KO
Kontras22
16:35 19.12.2011.

Novi izbori !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
08:09 19.12.2011.

jamčim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije