Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.05.2014. u 12:00

Holy je dobila golemih 60 posto preferencijskih glasova, što je osam puta više od svih drugih kandidata na listi ORaH-a zajedno, a čak 25 puta više od samog Škrleca

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, uvjerljivo je na čelu stranačke liste izabrana u Europski parlament u koji, prema najavama, ipak šalje Davora Škrleca. Ostane li pri tome naumu, bit će to i prva velika prijevara birača koji su joj u velikom broju poklonili povjerenje. Holy je dobila golemih 60 posto preferencijskih glasova, što je osam puta više od svih drugih kandidata na listi ORaH-a zajedno, a čak 25 puta više od samog Škrleca. Birači su iskoristili preferencijski glas da kažu što misle o Holy, a sada i ona svojom odlukom poručuje biračima što misli o njima.

Zastupnici donirali 1500 kn, odnosno 50 ručkova

Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata, uzalud je predložio u Saboru da se stradalima u poplavama usmjeri polovina godišnjeg iznosa koji iz proračuna dobiju političke stranke. Prijedlog očekivano nije prošao jer su se parlamentarne stranke odrekle samo 1,5 posto iznosa, odnosno sredstava iz kampanje za europske izbore. Široke ruke nisu bili ni saborski zastupnici koji su jednokratno izdvojili 1500 kuna za žrtve poplava. U Slobodnoj konstatiraju da je to ipak velika žrtva za zastupnike jer za taj novac mogu ručati u saborskom restoranu najmanje pedeset puta, odnosno dugih šest mjeseci jer Sabor u šest mjeseci zasjeda jedva pedeset dana.

Milanović priznao da ne zna osvajati glasove na izborima

Zoran Milanović, premijer i predsjednik SDP-a, čestitajući Mireli Holy na osvajanju deset posto glasova, rekao je da „ne zna kako joj je to uspjelo“.

Da Milanović „zna“, ne bi izgubio već treće izbore zaredom.

Sudac se narugao invalidu bez dijela plućnog krila

Mario Ujević, 42-godišnjak iz Imotskog, stopostotni invalid s brojnim vrlo teškim ozljedama kojem je odstranjen i dio plućnog krila, jedna je od žrtava ratnog vihora iz 1991. Kada je dobio pravomoćnu presudu da je za stradanje odgovorna RH, njegova je majka podnijela tužbu protiv RH za naknadu štete. Nažalost neuspješno jer Slobodna piše da je četiri puta odbijena uz morbidno obrazloženje suca da je njezin sin sposoban za samostalan život „iako ne može punim plućima kročiti kroz život“.

>> Reda radi stali u red za milijardu eura EU-pomoći

Komentara 12

BA
Black Angels
12:05 27.05.2014.

nije ona nista posebno niti je bilo cemu pridonijela hrvatskoj dolazi iz sdp-a od tamo ju je izbacio drug milanovic ,,,,ali kazu tko pod drugim jamu kopa i sam pada u nju,,,,jer to ce se isto sad adogoditi i njemu izbaciti ce ga iz fotelje,,,ali ,,,nju,,,je stvorio milanovic i sto je vise pricao o njoj narod je poceo da ga mrzi i ignorira i tako je stvorena drugarica holy bilo to orah jabuka ili kruska hr od nje nikakve koristi samo stete jer narod placa njeno laprdanje o ovom ili onom zna se odakle je dosla iz,,, sdp-a...sa time je sve receno

Avatar tituš
tituš
12:40 27.05.2014.

Hvala ti druže Milanoviću, trebala je biti prva riječ ove gospođe nakon objave rezultata. Držim također da je učinila strašno veliku pogrešku što nije uzela mandat, nego ga poklanja drugome, iz nekoliko razloga koje ne bih obrazlagao, a ono što će uslijediti u slijedećem razdoblju jest put i staza Lesara! Nit programa, niti ljudi, niti budućnosti! Kada već komentiram članak, nije vezan uz ovu drugaricu gore, ali je dio naše loše sudbine. Obitelji (Zec i druge slične) dobile su i odavno riješile odštete od ove države, pitajući ih samo koliko žele, a ovi u strahu od cifri ostali na prvom milijunu. Momak koji je stradao "nit kriv, nit dužan" ali Hrvat, ne može doći do odštete, makar da mu i drugo plućno krilo odrežu. Znam neugodno bi bilo dosuditi njemu odštetu, koliko bi onda morali dati srbinu koji je uz njega poginio u istoj prilici!

DU
Deleted user
12:51 27.05.2014.

Samo kaj bude Mirela Holy ipak svojim odlukama sama zaslužna za svoj uspjeh ili neuspjeh, bez obzira na finese kojima te odluke budu prezentirane kroz medije. Ako zglajza, šteta, stranka održivog razvoja (kako god Holy vjerojatno slučajno upala u taj film) dobro bi nam došla, kao protuteža, pa, svim našim politikama neodrživog razvoja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije