Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna sudbina

Bila kao dijete: Umrla 20-godišnja djevojka koja nije starila

brooke greenberg
ABC Screenshot
29.10.2013.
u 22:40

U prvih šest godina Brooke je prošla niz medicinskih zahvata i operacija. Imala je i moždani udar koji nije ostavio nikakva oštećenja na tijelu.

Umrla je Brooke Greenberg, 20-godišnja djevojka iz Baltimorea koja nije starila. Cijelog se života njezino tijelo odupiralo razvoju i znakovima starenja. Znanstvenicima još nisu jasni uzrok i okolnosti, podsjeća ABC, zašto se njen razvoj zaustavio se na razini dvogodišnjeg djeteta.

Njezini roditelji Howard i Melanie Greenberg znali su da će umrijeti.

U prvih šest godina Brooke je prošla niz medicinskih zahvata i operacija. Imala je i moždani udar koji, nasreću, nije ostavio nikakva oštećenja na tijelu. Na njoj su rasli samo kosa i nokti. Liječnik koji ju je nadzirao objasnio je da je Brooke bila samo jedan od nekoliko desetaka sličnih slučajeva u svijetu.

– Još uvijek ne možemo objasniti zbog čega se tijelo u osoba poput Brooke ne razvija koordinirano nego svaka zasebna jedinica ima svoj tempo razvoja. Brooke je s navršenih 16 godina još imala mliječne zube, no kosti su joj bile ''stare'' oko 10 godina – kazao je dr. Richard F. Walker koji ju je liječio posljednjih 18 godina.

>>Ali Hussain – 14-godišnjak zarobljen u tijelu 110-godišnjaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije