Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Verbalni incident u Saboru

Bijesni Linić vikao Bebiću neka se stidi, Bebić njemu da je provokator

bebic
Arhiva VL/Mišo Lišanin
19.11.2009.
u 17:24

Slavko Linić je iz saborske klupe bijesno vikao i predsjedniku Sabora i HDZ-ovim zastupnicima: "Sram vas bilo! Stidite se!".

Rasprava o imenovanju Đure Popijača ministrom gospodarstva neočekivano se danas poslijepodne pretvorila u toliko intenzivan verbalni incident da se činilo kako će u svakom trenutku poletjeti pljuske između HDZ-ovih i SDP-ovih saborskih klupa.

Sukob nije bio sadržajne, već proceduralne naravi. SDP-ov zastupnik Slavko Linić vrlo je žustro pokušao protumačiti HDZ-ovim zastupnicima da nemaju pravo ispravljati navode koji se iznose uime kluba zastupnika neke stranke.

Oni su, s druge strane, tumačili da to nije sporno. Uglavnom, napetost se iz čista mira pretvorila u buktinju. Linić je iz klupe vikao HDZ-ovim zastupnicima da krše Poslovnik, a u tome su ga podupirali i kolege iz stranke koji su upozoravali da se mogu ispravljati činjenice, ali ne i stavovi. Luka Bebić je najprije pokušao smiriti strasti, a potom je Linića htio "ugasiti" dodjeljivanjem opomene. No, nije mu pošlo za rukom.

Slavko Linić je iz saborske klupe bijesno vikao i predsjedniku Sabora i HDZ-ovim zastupnicima: "Sram vas bilo! Stidite se!".

- Stalni i sustavni galamdžija i provokator u Saboru već godinama, to ste vi gospodine Slavko Liniću! Smirite se, to vam je loše za ten - smirivao je, istodobno i potpaljujući ljutitog SDP-ova zastupnika predsjednik Sabora, Luka Bebić. SDP-ove je zastupnike upitao: "Kada ćete konačno smiriti tog čovjeka?".

- Sram vas bilo. Tko je provokator! Pa moj je posao da govorim u Saboru! Vi niste moj predsjednik! - vikao je Linić.

Vidjevši da je vrag odnio šalu, a vatra je u klupama bila sve jača, Bebić je rekao: "Molim one koji nisu ostavili živce kod kuće ili u džepu da to učine sad jer slijedi nova runda replika. Pozivam sve da to stoički podnesemo!".

Komentara 33

SO
sotokuco
22:09 19.11.2009.

Oba gora.

OB
-obrisani-
17:42 19.11.2009.

OVU BANDU TREBA MAKNUTI SA VLASTI! NIje važno kako ni na koji način niti tko će doči poslije njih. Važno je samo: MAKNUTI IH SA VLASTI!

ZA
zaistinu1
18:18 19.11.2009.

Komunjarska posla tzv. Hrvatski Sabor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije