Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bijeg je očito dugo i mudro planirao: Progutao bateriju da bi došao u bolnicu

Bjegovi pritvorenika ili osumnjičenika kroz prozor WC-a nisu ništa novo, već su se događali
20. siječnja 2020. u 18:25 4 komentara 5603 prikaza
Ilustracija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Pritvorenik Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije, pobjegao je u nedjelju u 11.15 sati iz KBC-a Sestara milosrdnica, u koji je doveden iz zatvora u Remetincu nakon što se požalio da mu nije dobro. Iz priopćenja Ministarstva pravosuđa može se naslutiti da su oni već našli krivca za njegov bijeg. Naime, izvijestili su da je “istražni zatvorenik pobjegao tijekom boravka na liječenju u KBC-u Sestara milosrdnica iz sanitarnog čvora iako je bio pod neposrednim nadzorom dvojice službenika pravosudne policije”.

Srpski državljanin Bjegunac iz Remetinca već je bježao: pokušao izgurati policiju pa se zabio u blokadu

Drugim riječima, očito smatraju, prije nego što je istraga o tom incidentu okončana, da krivnju za njegov bijeg snose pravosudni policajci koji će u skladu s tim vjerojatno biti stegovno prijavljeni. Iz Ministarstva pravosuđa priopćili su da je Đorđević (oni su mu naveli inicijale, op. a.) bio u istražnom zatvoru koji mu je odredio Općinski sud u Novom Zagrebu zbog krijumčarenja ljudi, a na istom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog istog djela. Osim u Zagrebu, postupci za krijumčarenje ljudi protiv njega vodili su se i na sudovima u Velikoj Gorici te u Gospiću. Nakon što je pobjegao, pravosudna policija o svemu je obavijestila PU zagrebačku pa je za njim već raspisana tjeralica.

Po onom što je za sada poznato, Đorđević je svoj bijeg očito dugo i mudro planirao. Naime, neslužbeno se doznaje da je progutao bateriju, a kako je riječ o vrsti samoozljeđivanja koja se ne može tretirati u zatvorskoj ambulanti, odvezen je u bolnicu. Činjenicu da je često morao na WC u jednom trenutku očito je iskoristio da bi iz njega pobjegao. Vjerojatno je i izvan bolnice imao nekog tko mu je pomogao. Kada je išao na WC, nije bio vezan lisičinama, a bijeg mu je zasigurno olakšalo i to što se zahod nalazi u prizemlju. Inače, u ovakvim situacijama pravosudna policija ili policija općenito, ako nije riječ o pritvoreniku, trebala bi provjeriti zahod, ući s osobom koju nadgledaju u njega, a osumnjičenik ili pritvorenik trebao bi biti vezan lisičinama, barem oko nogu. Je li procedura u ovom slučaju ispoštovana te, ako nije, zašto nije, trebalo bi se utvrditi istragom. Ovakvi bjegovi nisu ništa novo jer su pritvorenici na slične načine bježali i prije.

Konferencija za medije povodom bijega zatvorenika 

U listopadu 2017. na sličan je način pobjegao pritvorenik s bjelovarskog suda. Nakon istražnog ročišta kazao je da mora na WC i to iskoristio za bijeg kroz prozor. Koji dan poslije uhićen je u Zagrebu. Prije desetak godina skokom kroz prozor sa Županijskog suda u Zagrebu pobjegao je i Milan Ristić. Također je kazao da mora u zahod, a prije nego što je pobjegao skočivši kroz prozor, uspio je čak razoružati pravosudnog policajca. U jednom drugom slučaju pritvorenika koji je pobjegao kroz prozor sudskog zahoda malo nakon bijega uhitili su policajci koji su se zatekli u blizini.

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
 • Avatar Bell940
  Bell940:

  Treba provjeriti račune

 • žalosnababanarikača:

  Informaciju o izgledu i rasporedu prostora tog WCa bjegunac je dobio od nekoga u zatvoru, nekoga koji često tamo odlazi. Znači pravosudni policajac.

 • BožeSačuvaj:

  Ako se radi o jednim te istim pravosudnim policajcima koji idu kao čuvari u pratnji zatvoreniku-pacijentu onda je velika vjerojatnost (ne 100% ) da je jedan od te dvojice pravosudnih policajaca podmićen da skrene pozornost drugom pravosudnom policajcu..ako ovog bjegunca ... prikaži još! ne pronađu do pola noći-onda ni neće jer to znači da je imao logistiku-a u krijumčarenju izbjeglica vrti se veliki novac kao i sa krijumčarenjem narkotika...očigledno je taj bio bjegunac malo veća zvijerka kada su drugi organizirali njegov bjeg-a onda to znači da u Remetincu nisu imali širu predođbu o tome tko je uhapšen....proboj u redove pravosuđa ne bi bio ništa novo..male plaće,teški uvjeti rada u kombinaciji sa ozbiljnom ponudom koja rješava dugoročnu egzistenciju pravosudnog policajca možda je odgovor na to kako je zatvorenik uspio pobjeći,,priča o progutanoj bateriji je još dobra,što da je rekao - da je progutao nap.ormarić ili krevet!?