Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽALIO SE DA MU NIJE DOBRO

Bijeg je očito dugo i mudro planirao: Progutao bateriju da bi došao u bolnicu

Ilustracija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
20.01.2020.
u 18:25

Bjegovi pritvorenika ili osumnjičenika kroz prozor WC-a nisu ništa novo, već su se događali

Pritvorenik Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije, pobjegao je u nedjelju u 11.15 sati iz KBC-a Sestara milosrdnica, u koji je doveden iz zatvora u Remetincu nakon što se požalio da mu nije dobro. Iz priopćenja Ministarstva pravosuđa može se naslutiti da su oni već našli krivca za njegov bijeg. Naime, izvijestili su da je “istražni zatvorenik pobjegao tijekom boravka na liječenju u KBC-u Sestara milosrdnica iz sanitarnog čvora iako je bio pod neposrednim nadzorom dvojice službenika pravosudne policije”.

Drugim riječima, očito smatraju, prije nego što je istraga o tom incidentu okončana, da krivnju za njegov bijeg snose pravosudni policajci koji će u skladu s tim vjerojatno biti stegovno prijavljeni. Iz Ministarstva pravosuđa priopćili su da je Đorđević (oni su mu naveli inicijale, op. a.) bio u istražnom zatvoru koji mu je odredio Općinski sud u Novom Zagrebu zbog krijumčarenja ljudi, a na istom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog istog djela. Osim u Zagrebu, postupci za krijumčarenje ljudi protiv njega vodili su se i na sudovima u Velikoj Gorici te u Gospiću. Nakon što je pobjegao, pravosudna policija o svemu je obavijestila PU zagrebačku pa je za njim već raspisana tjeralica.

Po onom što je za sada poznato, Đorđević je svoj bijeg očito dugo i mudro planirao. Naime, neslužbeno se doznaje da je progutao bateriju, a kako je riječ o vrsti samoozljeđivanja koja se ne može tretirati u zatvorskoj ambulanti, odvezen je u bolnicu. Činjenicu da je često morao na WC u jednom trenutku očito je iskoristio da bi iz njega pobjegao. Vjerojatno je i izvan bolnice imao nekog tko mu je pomogao. Kada je išao na WC, nije bio vezan lisičinama, a bijeg mu je zasigurno olakšalo i to što se zahod nalazi u prizemlju. Inače, u ovakvim situacijama pravosudna policija ili policija općenito, ako nije riječ o pritvoreniku, trebala bi provjeriti zahod, ući s osobom koju nadgledaju u njega, a osumnjičenik ili pritvorenik trebao bi biti vezan lisičinama, barem oko nogu. Je li procedura u ovom slučaju ispoštovana te, ako nije, zašto nije, trebalo bi se utvrditi istragom. Ovakvi bjegovi nisu ništa novo jer su pritvorenici na slične načine bježali i prije.

Konferencija za medije povodom bijega zatvorenika 

U listopadu 2017. na sličan je način pobjegao pritvorenik s bjelovarskog suda. Nakon istražnog ročišta kazao je da mora na WC i to iskoristio za bijeg kroz prozor. Koji dan poslije uhićen je u Zagrebu. Prije desetak godina skokom kroz prozor sa Županijskog suda u Zagrebu pobjegao je i Milan Ristić. Također je kazao da mora u zahod, a prije nego što je pobjegao skočivši kroz prozor, uspio je čak razoružati pravosudnog policajca. U jednom drugom slučaju pritvorenika koji je pobjegao kroz prozor sudskog zahoda malo nakon bijega uhitili su policajci koji su se zatekli u blizini.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Bell940
Bell940
18:28 20.01.2020.

Treba provjeriti račune

ŽA
žalosnababanarikača
19:27 20.01.2020.

Informaciju o izgledu i rasporedu prostora tog WCa bjegunac je dobio od nekoga u zatvoru, nekoga koji često tamo odlazi. Znači pravosudni policajac.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
20:01 20.01.2020.

Ako se radi o jednim te istim pravosudnim policajcima koji idu kao čuvari u pratnji zatvoreniku-pacijentu onda je velika vjerojatnost (ne 100% ) da je jedan od te dvojice pravosudnih policajaca podmićen da skrene pozornost drugom pravosudnom policajcu..ako ovog bjegunca ne pronađu do pola noći-onda ni neće jer to znači da je imao logistiku-a u krijumčarenju izbjeglica vrti se veliki novac kao i sa krijumčarenjem narkotika...očigledno je taj bio bjegunac malo veća zvijerka kada su drugi organizirali njegov bjeg-a onda to znači da u Remetincu nisu imali širu predođbu o tome tko je uhapšen....proboj u redove pravosuđa ne bi bio ništa novo..male plaće,teški uvjeti rada u kombinaciji sa ozbiljnom ponudom koja rješava dugoročnu egzistenciju pravosudnog policajca možda je odgovor na to kako je zatvorenik uspio pobjeći,,priča o progutanoj bateriji je još dobra,što da je rekao - da je progutao nap.ormarić ili krevet!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije