Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srpski državljanin

Bjegunac iz Remetinca već je bježao: pokušao izgurati policiju pa se zabio u blokadu

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
20.01.2020.
u 14:44

Nakon što je obavijestio pravosudne policajce da je nešto progutao, odvezli su ga u bolnicu Sestara milosrdnica

Pritvorenik I.Đ. (31) u zagrebačkom zatvoru Remetinec obavijestio je pravosudne policajce da je nešto progutao. Oni su ga odvezli u bolnicu Sestara milosrdnica u Vinogradsku ulicu kako bi liječnici utvrdili je li zaista nešto progutao i je li to opasno za njegovo zdravlje.

Kako su nam rekli iz Ministarstva pravosuđa, istražni zatvorenik je zatražio da ode na sanitorni čvor, što su mu dvojica pravosudnih policajaca dopustila, no kad se nije pojavljivao, shvatili su da je pobjegao. Nestao je u nedjelju oko 11.15.

Istražni zatvorenik državljanin je Republike Srbije, a istražni zatvor određen mu je rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu, poslovni broj K-418/2019,  zbog kaznenog djela iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona (KZ/11). To znači da je nepravomoćno osuđen za krijumčarenje ljudima. 

Ministarstvo u svojem priopćenju napominje da je zagrebačkoj policiji poslan nalog za raspisivanje tjeralice te da je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega zatvorenika iz bolnice.

31-godišnji državljanin Srbije uhvaćen je u lipnju na autocesti A1 u blizini odmorišta Janjče gdje je upravljao kombijem u kojem su se nalazili migranti. Policija ga je nastojala zaustaviti, no on se na to oglušio. 

Pokušao je čak izgurati policijsko vozilo s kolnika, a kako nije planirao stati kod naplatnih kućica Lučko postavljena je policijska blokada. Kombijem je probio rampu i zabio se u dva policijska vozila, zbog čega nije više mogao bježati. 

U kombiju je pronađeno 33 migranta.

Komentara 18

GI
giannimichelis
09:26 20.01.2020.

Zatražio ići na WC, pa pobjegao? Kako maštovit i inteligentan plan, pravosudni policajci nisu ništa krivi, nikako nisu mogli predvidjeti mogućnost bijega.

Avatar indigo25
indigo25
09:21 20.01.2020.

Pred tim likom je bogata karijera u Hrvatskoj politici. Uskoro će doć u sabor.

ZI
zip123
09:16 20.01.2020.

Ahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije