Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

BiH može sustići Srbiju i Crnu Goru na putu prema EU-u

Čović je ocijenio kako je probijanje rokova za BiH bilo sramotno dodajući kako to najbolje govori o bosanskohercegovačkoj administraciji i 'igranju politikom'.
14. veljače 2018. u 17:23 5 komentara 391 prikaza
ZAGREB, 11.02.2014. - Donatorska večera za izgradnju spomenika papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu održana je večeras u zagrebačkom hotelu Sheraton. Na slici predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović. foto FaH/ Lana

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenio je u srijedu da Bosna i Hercegovina može sustići svoje susjede Srbiju i Crnu Goru na putu prema Europskoj uniji, odbacujući tako medijske navode da je ta zemlja stavljena u nepovoljniji položaj u Strategiji o proširenju Europske unije (EU) za zapadni Balkan koju je prošloga tjedna donijela Europska komisija.

Milorad Dodik ENTITETSKA POLICIJA Dodik se naoružava: RS kupuje 2500 pušaka, raste zabrinutost u BiH

"Strategija nam jasno poručuje da možemo stići sve i da je do nas. Motivira nas da donosimo odluke i da konačno završimo rad na Upitniku koji nam je uputila Europska komisija", rekao je Čović u izjavi za medije u Vitezu. Pri tome je pojasnio kako vlasti BiH ne mogu očekivati napredovanje na europskome putu dok ne pokažu rezultate.

"U Strategiji vidim vrlo dobro mjesto za BiH, ukoliko ćemo išta raditi. Srbija radi, Crna Gora radi, morat ćemo i mi to početi", rekao je Čović.

U srijedu je Vijeće ministara konačno utvrdilo odgovore na upitnik Europske komisije nakon višemjesečnog prijepora između bošnjačke i srpske strane na više pitanja.

Čović je pri tome ocijenio kako je probijanje rokova za BiH bilo sramotno dodajući kako to najbolje govori o bosanskohercegovačkoj administraciji i 'igranju politikom'.

Upitan hoće li se do dolaska predsjednika Europske komisije Jeana-Claude Junckera potkraj veljače postići napredak o izmjenama Izbornog zakona o čemu su nedavno bosanskohercegovački lideri razgovarali u Bruxellesu, Čović je naveo kako će se makar znati postoji li politička volja za to.

ZAGREB, 11.02.2014. - Donatorska večera za izgradnju spomenika papi Ivanu Pavlu II. u Sarajevu održana je večeras u zagrebačkom hotelu Sheraton. Na slici predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović. foto FaH/ Lana
1 / 11
Dragan Čović
Granični sporovi ništa bez hrvatskog 'da' Svi granični sporovi sa susjedima: Hrvatska drži ključ članstva Srbije i EU Jean-Claude Juncker Poruka šefa Komisije Srbija, BiH i Crna Gora u EU će tek kad riješe granicu s Hrvatskom Bakir Izetbegović brojne reakcije Analiza: 8 neistina koje je izgovorio čelnik SDA Izetbegović
DOŽIVLJAVA RENESANSU
Ovaj hrvatski gradić sa samo 1800 stanovnika ima ulaganja od gotovo 300 milijuna kuna!
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • rimac444:

  Sa Izetbegovićem i muslimanima koji sanjaju o muslimanskoj džamahiriji nema šanse. Jedino uspostava Republike Herceg-Bosne i konfederalno uređenje bi osiguralo mir i napredak BiH.

 • Avatar CENTARFOR
  CENTARFOR:

  Hrvatski Dio odmah!!! Ostale vuko.bebine ni za 500 godina!!!!

 • rikavac:

  Moze ako vi lopovi odstupite od BIH ti Covicu Bakir i Dodik.