Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ročište Hrvatima u Ndoli

Bičevanje robova i pokvareni zubi: Doznalo se zbog kojeg pitanja je Pernar poludio na sudu

Ivan Pernar
Marin Tironi/PIXSELL
26.05.2023.
u 15:19

Obrana uhićenih Hrvata Ivana Pernara optužila je za rasističke stavove. Za njega su zbog nepoštivanja suda zatražili i da ga se privede.

Ivan Pernar ipak je danas stigao na sud u Ndoli gdje je svjedočio protiv uhićenih Hrvata. Njegovo svjedočenje trajalo je satima, a u sudnici je bilo i dramatičnih trenutaka. Sutkinja se u jednom trenutku čak povukla kako bi odlučila hoće li Pernara zatvoriti zbog uvreda i nepoštovanje suda. No to se ipak nije dogodilo jer je prihvatila njegu ispriku.

Kako je za 24sata javila zambijska novinarka Pernar je navodno potpuno poludio kad su ga odvjetnici pitali je li njegov dolazak u Zambiju uzrokovan time što se ponovno želi kandidirati na idućim parlamentarnim izborima pa želi da se opet o njemu piše u hrvatskim medijima. Tijekom unakrsnog ispitivanja jednog branitelja Pernar je pitanje odvjetnika opisao kao besmislicu. Tad je odvjetnik zatražio da se Pernara odvede u zatvor. 

Jeste li iznenađeni što je Ivan Pernar prihvaćen kao svjedok na suđenju Hrvatima u Zambiji?

Jutarnji list piše da je obrana spominjala njegov podcast u kojem je, kako su rekli, prikazana jedna od brojnih rasističkih izjava u kojoj izražava simpatije prema robovlasnicima. Obrana je dalje rekla i da je Pernar branio robovlasništvo, govoreći da su robovlasnici bičevali svoje robove jer su oni jeli šećernu trsku koja kvari zube.

Pernar je tad poludio. "Gospodine, vi mi stavljate riječi u usta. Shvatite to kako hoćete. Ali ne slažem se s vama, to su gluposti!", rekao je Pernar. Branitelji su tada sudu rekli da Pernarovo ponašanje i riječ "gluposti" predstavljaju ismijavanje i uvredljiv jezik te su od suda zatražili da se Pernara optuži za nepoštivanje suda.

GALERIJA Uhićeni Hrvati već su šest mjeseci u Zambiji

Ivan Pernar
1/15

Današnje ročište iz minute u minutu pratite OVDJE.

Komentara 32

Avatar Retardo
Retardo
15:35 26.05.2023.

Koliko sam ja čuo, gospodin Pernar je svjedočio mirno, staloženo, argumentirano i sadržajno. Potanko je objasnio sve što mu je poznato o ovom slučaju, a svjedočio je satima. Bijedni pokušaj da ga se diskreditira kao rasista i strpa u zatvor je u potpunosti propao, tralalalala.

NI
Nipos66
15:41 26.05.2023.

Raketni napad na Ivana (meni ni malo simpa lik) da bi se obranilo društvo (puno gore od Ivana) iz Zambije...

Avatar samoijedinohrvatska
samoijedinohrvatska
16:58 26.05.2023.

Svaki stanovnik zemlje treba i mora svjedočiti protiv trgovaca djecom, bez obzira čime oni opravdavali taj gnusan čin. Djeca nisu roba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije