Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI Rat plakatima NL-a Stipe Petrine i HDZ-a

Bez ‘uvredljivih’ plakata u Šibeniku i Primoštenu

06.05.2009.
u 17:01

ŠIBENIK – “Gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić dala je nalog Komunalnom redarstvu, postupajući prema odluci o komunalnom redu, a uvažavajući mišljenje brojnih građana Šibenika, kao i mišljenje Županijskoga izbornog povjerenstva, da ukloni sve plakate neprimjerena i uvredljiva sadržaja u okviru predizborne promidžbe koji se nalaze na području Šibenika”, priopćila je Ana Gojanović Rakić, pročelnica Ureda gradonačelnice.

Nepoćudnima su proglašeni plakati Nezavisne liste aktualnoga primoštenskog načelnika Stipe Petrine, koja je, osim za vlast u općini Primošten, kandidirala svoje ljude na izborima za Županijsku skupštinu i za mjesto dožupana. Naređeno je uklanjanje onih s kojih se, uz poruku “Ispunjavamo obećanja” i logo HDZ-a, biračima pokazuje srednji prst te onih na kojima “Pobjednički tim dr. Ive Sanadera” kopa po smeću i skuplja plastične boce.

– Ovakvi su plakati uobičajeni u političkome marketingu, ali HDZ očito ne zna za poštenu izbornu utrku. Županijsko izborno povjerenstvo i Grad Šibenik nisu mjerodavni da odlučuju što je neprimjereno ili uvredljivo, već to može učiniti samo etičko povjerenstvo, koje u ovome slučaju nije ni osnovano, pa ćemo mi uzvratiti istom mjerom.

Poglavarstvo općine Primošten svom je komunalnom redarstvu naredilo uklanjanje neprimjerenih i uvredljivih plakata na našem području, a za nas Primoštence neprimjeren je i uvredljiv HDZ i glave njihovih čelnika na plakatima – rekao je Stipe Petrina.

U Primoštenu će tako ostati samo njegovi plakati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije