Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjaju u uspjeh

Bernardić na razgovoru kod Milanovića, tražit će javnu podršku

zoran milanović,davor bernardić
Davor Puklavec/PIXSELL
04.12.2012.
u 08:00

Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić želi da mu kolege prestanu tražiti zamjenu

Uoči lokalnih izbora, rat u SDP-u, čini se, više se vodi na relaciji Zoran Milanović – Davor Bernardić nego između Bernardića i njegovih političkih rivala.

Pritišću ga i ankete i kolege

Bitka je počela preko medija, pa se, očito iz SDP-a, puštaju nevjerojatni scenariji: Bernardić loše stoji u anketama pa ga stranka povlači u Vladu, na mjesto pomoćnika ministra, a u boj za Zagreb šalju nekog popularnijeg kandidata. Osim što bi to bila velika politička blamaža, kapitulirati pred anketama, posve je nelogično da bi SDP doslovno iz Vlade čupao popularne ministre i slao ih na megdan Milanu Bandiću. U Bernardićevu taboru zgroženi su tim kalkulacijama. Smatraju da su politički oponenti unutar samog SDP-a ovaj put prešli svaku mjeru.

– Ovo nije način za iskazivanje nezadovoljstva prema vlastitom stranačkom kolegi. Čak i ako tako misle motivirati Davora Bernardića da bude aktivniji u kampanji, mislim da su pogriješili jer takvim istupima Bernardiću čine veliku štetu i umanjuju mu šanse na izborima – kaže naš sugovornik blizak Bernardiću. Kaže da ne razumije koji su motivi tih koji puštaju takve priče.

Doznajemo da će o svemu tome u četiri oka razgovarati Davor Bernardić i Zoran Milanović na skorašnjem sastanku koji je Bernardić zatražio kako bi od stranačkog šefa dobio nedvosmislenu podršku, ali i kako bi zaustavio daljnja medijska nagađanja o tome tko je SDP-ov kandidat za gradonačelnika. Ipak, jučer u vrhu SDP-a glavni operativci nisu bili spremni službeno podržati Bernardića kao svog kandidata niti reći da žele njegovu pobjedu u Zagrebu. Ogradili su se da ne komentiraju medijska nagađanja iako podrška svom kandidatu ne bi trebala imati nikakve veze s medijskim napisima.

Potkopavanje Bernardića neki tumače time što je on Milanovićev rival u stranci, a pobjedom na izborima ojačao bi svoju poziciju u SDP-u. Bernardićev poraz značio bio pak da se Milanović riješio najozbiljnijeg protukandidata za budućeg šefa stranke.

Posljednje ankete Bernardiću ne idu u prilog jer pokazuju da će izbore, doduše tijesno, u drugom krugu ipak izgubiti od Milana Bandića.

Bernardićevu poziciju dodatno su uzdrmali njegovi stranački drugovi koji su posljednjih dana svojim (anonimnim) istupima u medijima izrazili sumnju u njegove izborne šanse i rekli da Davor Bernardić nije siguran kandidat SDP-a. Prema tim pričama, u borbu s Milanom Bandićem vrh SDP-a poslao bi ministra zdravlja Rajka Ostojića ili ministra rada Miranda Mrsića, a neki kažu da je u kombinaciji još i bivša ministrica Mirela Holy te Igor Rađenović.

>> Vladimir Ferdelji optužio Davora Bernardića za prepisivanje ideje

Bura u čaši vode

– U SDP-u se ništa ne događa o tom pitanju. Priče da sam ja kandidat za gradonačelnika obične su gluposti i špekulacije – komentirala je jedna od osoba koja se umjesto Bernardića spominje kao gradonačelnički kandidat.

– Nemam komentara na takve napise. Ni luk jeo ni luk mirisao – tvrdi još jedan od “kandidata”.

Sve je to bura u čaši vode, komentira još jedan SDP-ovac koji se spominje u kontekstu mogućeg kandidata.

– Bila bi prevelika avantura Bernardića izvlačiti iz zagrebačke priče, a ako bi se SDP vodio samo anketama, onda bi prolaz jedino imali Gotovina i Markač – zaključio je.

Komentara 56

LU
Lucina
11:44 04.12.2012.

Milanovic Bernadicu sjedi jedinica= popravni

VE
Vexans1
10:16 04.12.2012.

@ cij. Rambo,i da vas neznamo ne bih vas ni za dinar kupili ! Svejedno,izbori u Zagrebu su čist nekaj drugo nek izbori u R.Hrvatskoj. Desnica je naumila (skoro i uspijela) velikoizdajničkom privatizacijom u Zagrebu ubiti "dvije muhe" ! Obogatiti se i uništiti lijevu inteligenciju.Obogatili se jesu..(vidite " R",ni tu nije priči kraj,45,46 pa i do 50 godine su bivši prvijenci industrijskofinancijske oligarhije ,bukvalno,upregnuti u konjske jarmove,vukli debla po zagrebačkoj periferija ..,su sad,ovi, mirni,makar kaj), ali nisu uništili lijevu misao .Eto,budite sigurni(mirni) da Zagreb ostaje "črveni ko šestinski lajbek" !Ova prepucavanja? Hvala Bogu dragome za njih,da ih je što više!

Avatar MENSA
MENSA
11:22 04.12.2012.

Hm....? A da on ne dobije po ..."dršku"?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije