Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene u zemlji

Uspješni SDP-ovi gradonačelnici uputili pismo članovima stranke

SDP konvencija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
25.09.2017.
u 10:37

"Mi se moramo boriti za veće plaće zaposlenih i prava trenutačno nezaposlenih jer se za one druge koji ne žive od svoga rada već 27 godina bori HDZ."

"Mi se moramo boriti za veće plaće zaposlenih i prava trenutačno nezaposlenih jer se za one druge koji ne žive od svoga rada već 27 godina bori HDZ, navodi se, između ostalog, u pismu koji su uspješni SDP-ovi gradonačelnici poslali članovima te stranke. 

Potpisali su ga Kristina Ikić-Baniček (Sisak), Stjepan Kovač (Čakovec), Vili Bassanese (Umag), Mišel Jakšić ( Koprivnica), i Dubravko Bilić (Ludbreg). Hoće li ovo pismo prodrmati članove i dovesti do promjena u stranci, ostaje nam vidjeti.

Pismo prenosimo u cijelosti.

"Socijaldemokratska partija Hrvatske svoje djelovanje i rad među građanima Republike Hrvatske temeljila je uvijek na bogatom demokratskom unutarnjem dijalogu i transparentnom i pravednom sustavu izbora svog vodstva i upravljačkih tijela te iskrenom i odgovornom komuniciranju s građanima. Zahvaljujući dosljednoj primjeni najviših demokratskih standarda uživali smo i ugled u javnosti te predstavljali pozitivan uzor, kojem druge političke opcije nisu mogle konkurirati.

Nažalost, tu slavnu tradiciju i pozitivnu praksu svojim djelovanjem zlouporabili su neki članovi SDP-a, koji pripadaju najužem vodstvu naše stranke. Svaka minuta ili sekunda provedena u razgovoru s novinarima koja je potrošena na javnu unutarstranačku raspravu, a ne na kritiku pogrešnog smjera u kojem Hrvatsku vodi aktualna vlast pod vodstvom HDZ-a je promašaj i pogreška tragičnih razmjera. Neprihvatljivo je stranačke kolege javno prozivati i tjerati iz stranke kao višak. SDP je kao stranka izgrađena na postulatu da nitko u našem društvu nije višak nego sastavni dio cjeline koja nas sve zajedno obogaćuje i to pravilo moramo primijeniti na sebe jednako kao i na sve druge, pogotovo one obespravljene i zakinute bezobzirnom i nezainteresiranom vlašću.

Pozivamo predsjednika, sve članove Predsjedništva i naše zastupnike u Hrvatskom saboru da iskoriste stranačka tijela i forume i među svojim drugovima iskažu svoje mišljenje o budućnosti socijaldemokracije u Hrvatskoj i smjeru kojim naša zajednička partija mora ići u budućnosti, a da javnu pozornicu i svjetla reflektora iskoriste za promoviranje naših ideja i stavova o pravednijem i poštenijem društvu koje zajednički želimo graditi, kao i za javno prozivanje konkurenata koji takvo solidarno i egalitarno društvo žele poništiti. Politika se živi s ljudima i među ljudima. Spustite se iz oblaka među nas, obične članove, simpatizere, birače i poslušajte što govorimo.

SDP je jedina alternativa nazadnjačkim idejama, grupama i strankama koje žive u 1941. godini i koji bi dosegnute društvene standarde i prava vratili jedno stoljeće unatrag. To ćemo moći i dalje biti samo ako snažni i okupljeni ustrajemo na idejama pravednosti i pravde, građanskih i ljudskih sloboda i jednakih šansi u obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i pravu na rad. Mi moramo biti stranka koja će ukazivati na sve nepodopštine i loše politike i odluke HDZ-a koji nas umjesto na razvijeni i napredni Zapad sve više udaljava od njega.

SDP mora pokrenuti promjene u našoj zemlji. To ćemo moći samo onda ako smo snažni, dobro organizirani i uspješno vođeni. SDP mora pokrenuti one promjene koje će u fokus staviti obrazovanje, zapošljavanje, inovacije i ulaganje u nove tehnologije. Mi smo ona snaga koja mora pokrenuti i pitanja od kojih bježi HDZ: teritorijalni preustroj zemlje, promjene u sustavu obrazovanja, zdravstva, javne uprave i javnih poduzeća. Mi se moramo boriti za veće plaće zaposlenih i prava trenutačno nezaposlenih jer se za one druge koji ne žive od svoga rada već 27 godina bori HDZ.

To su ona pitanja na koja SDP mora dati odgovor. To su ona pitanja koja će zaustaviti iseljavanje naših obitelji i osigurati nam opstanak kako države i društva. Takav SDP koji će okupljati najprije sve svoje članice i članove, a nikako ih dijeliti na "naše i vaše", simpatizere u svim slojevima društva je naš zajednički SDP. Te smo procese očekivali sa zadnjom izbornom konvencijom, a ovi aktualni događaji pokazuju da nismo dobili tu promjenu koja je jednako potrebna nama članovima SDP-a, kao i građanima Hrvatske. Mi, gradonačelnice i gradonačelnici Čakovca, Koprivnice, Siska, Ludbrega, Umaga... pokazali smo da znamo kako se gradi i ide naprijed. Zasigurno do rezultata nismo došli javnim prozivanjem onih u svojim redovima s kojima se ne slažemo nego upravo obratno – okupljanjem i dijalogom.

Iskoristimo preostalo vrijeme do izvještajne konvencije za bogat i otvoren unutarnji dijalog, a javno plasirajmo politike i stavove za koje znamo da su ispravni i u interesu naših građana. Tako rade odgovorni članovi kojima je SDP na prvom mjestu. Nama, potpisanim članovima SDP-a, socijaldemokracija uvijek je na prvom mjestu.

Živio SDP, živjela Hrvatska! "

 

Komentara 118

Avatar utunelu
utunelu
10:55 25.09.2017.

gledaj ih ovi bi ljudi trebali bit optuzeni za veleizdaju!!!Koji se od njih zalazio ikad za drzavu u kojoj zive?kad su bili 2011 provodili politiku Beograda LondonA I Moskve natjecujuci se kome ce se vise ulizati!!Kakvo je to sramota,pod njihovom vlascu dosli je ubojstva branitelja i da nije bilo pater Ikica zatukli bi invalide na staka,jer su progovorili hrvatski !!!

PV
prcko.vitamincic
11:13 25.09.2017.

Wow i koliko ih ima tih uspješnih sdp-ovaca, pet komada, wow, pet komada, i oni upućuju pismo. Draga gospodo marginalnih dimenzija, vi niste većina, vi niste odraz volje naroda, vi ste samo nusprodukt lošeg od lošijega, u vašem slučaju, samo ste bili manje loši od lošijih. Ali i vaše neće biti do vijeka. Sdp je povijest, kada će te to konačno shvatiti? Pogledajte rezultat spd u Njemačkoj, najlošiji rezultat u povijesti, i biti će još i gore, loša politika. Ne slušate građane, nego slušate sebe i svoj džep. Živite za druga Tita, i glavni kandidat za predsjednika stranke vam je drugarica Milanka. Nema tu kruha, to narod neće, te fore više ne prolaze. Sramota da mediji vam pružaju ovoliko prostora, jer ste zaslužili samo da idete u ropotarnicu povijesti.

Avatar krumpirsky
krumpirsky
11:20 25.09.2017.

dok god vičete tito, partija, omladina , armija nema s crvenim kmerima budučnosti SDP je pro yugoslovenska-srbijansko-regionska strana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije