Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEMPERATURA BILE U PLUSU

Beograđanima sporna izjava Matejeve prijateljice: Spominje snijeg i led, ali te noći ih nije bilo

Beograd: Mjesto kod rijeke Save na kojima je Matej Periš zadnje viđen
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
24.01.2022.
u 14:55

Prema podacima iz mjesečnog izvješća Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, temperatura u Beogradu se kretala oko 10 stupnjeva

Nakon emitiranja intervjua Splićanke Maje Sopte s kojom je nestali Matej Periš pokušao stupiti u kontakt u noći nestanka u Beogradu, pojavili su se mnogi komentari o tome što je ispričala, no posebno se izdvojio jedan vezan uz njezino spominjanje snijega i leda.

- Imala sam veliki problem parkirati se ispred restorana na Karaburmi tog 30. prosinca zbog velikog snijega i leda i nisam navikla na takve uvjete jer živim na mediteranskoj obali i iz tog razloga se nisam javila Mateju - rekla je Sopta između ostalog.

No srpski mediji prenose da te večeri u Beogradu nije bilo leda i snijega, što se može vidjeti i na nadzornim snimkama, a prema podacima iz mjesečnog izvješća Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, temperatura u Beogradu se kretala oko 10 stupnjeva.

VIDEO Snimke iz noći nestanka Mateja Periša (Izvor: Alo.rs)

Nenad Periš, otac nestalog mladića, istaknuo je u istupu za drugi srpski medij kako joj ništa ne zamjera.

- S njom sam se sreo prvi put kada sam bio u policiji i tamo dao DNK. Nemam ja što da osuđujem tu mladu ženu. Ona je bila u velikom emotivnom šoku, plakala je ispred mene. U ovakvim situacijama najlakše je spekulirati i optuživati. Ja nemam namjeru da to radim. Oni su bili dobri. Maju nemam za što da prozivam. Pokazala je sažaljenje i žalost prema prijatelju. Ona je izložena prozivkama, mislim da to nije u redu. Stavite se u njenu ulogu. Na kraju krajeva, sama se javila policiji i došla dati izjavu. Znam je od prije, znam joj obitelj. Nažalost, nije uspjela javiti mu se. Inače, želim biti pozitivan. Najlakše je bacati blato na nekog. Mene samo zanima gdje je Matej i da ga nađem - rekao je otac za Kurir.

Osvrnuo se i na rupe u potrazi koje mu nisu jasne.

- Dvije rupe su vrlo bitne. To je prije svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli jer ne znam je li se tu nešto dogodilo, a ne vjerujem da je. Druga je možda i važnija, a to je Matejevo spuštanje u prostor nalik terasi pored rijeke Save što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i dužine desetak. Tu također nemam snimku da vidimo je li tu bilo nekoga i je li Matej prešao tu ogradu jer je tu koso i moguće se poskliznuti i pasti. Pitao sam inspektora je li moguće na tom mjestu izaći, a da kamere ne snime jer tu ima kamera, rekao je da da. To su dvije meni posebno bitne stvari, a treća je signal Matejevog mobitela koji je lociran u blizini Velikog ratnog otoka. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak - objasnio je Nenad. 

 

Komentara 10

Avatar Fiume
Fiume
15:17 24.01.2022.

Drolja klasična.

BO
bosko98
15:20 24.01.2022.

ma nema sanse za sneg i led za novu godinu i sve do bozuca 7 januara je bilo lepo vreme u beogradu tek sutradan 8 januar pao je sneg i krenuli minusi nakon svega toga tek oko 20 decembra se otopio sneg koji je pao 10 decembra u beogradu tako da sanse nema da je u beogradu za novu godinu bio sneg i led kad se moglo bez jakne izaci napolje .

DU
Deleted user
15:22 24.01.2022.

bilo mi je draze dok nisam vidio tu spotu - usne ko kravlji paksu, kvocijent inteligencije dvoznamenkast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije