Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi krug razgovora

Beograd i Priština uskoro opet kod Catharine Ashton

Ashton, Dačić, Thachi (1)
Reuters/Pixsell
23.04.2013.
u 12:15

Ovaj put razgovarat će o primjeni dogovorenog, a visoka predstavnica EU, kako je rekla, spremna je sudjelovati ne samo u primjeni sporazuma "nego i u razvoju budućih odnosa".

Kako doznaje agencija Tanjug od diplomatskog izvora u Bruxellesu, očekuje se novi krug razgovora Beograda i Prištine u uredu visoke predstavnice EU Catherine Ashton, ali ovaj put razgovarat će o primjeni dogovorenog.

– Varate se ako ste mislili da je prošla runda premijera Ivice Dačića i Hashima Thaçija kod Catherine Ashton bila i posljednja – rekao je briselski diplomat dobro upućen u dosadašnji tijek dijaloga i pojasnio kako su u Bruxellesu "svjesni da je pitanje primjene sporazuma suviše komplicirano da bi se moglo riješiti isključivo na razini radnih skupina i stoga će biti neophodno dijalog nastaviti na visokoj političkoj razini".

Visoka predstavnica sinoć nakon sastanka Ministarskog vijeća u Luxembourgu potvrdila je kako "stoji na raspolaganju sudionicima dijaloga".

Ona je, kako je rekla, spremna sudjelovati ne samo u primjeni sporazuma "nego i u razvoju budućih odnosa".

Diplomat je podsjetio da će Europsko vijeće, koje do lipnja treba usvojiti preporuku Komisije o otvaranju pregovora sa Srbijom, odlučivati "ne samo temeljem onoga što su se dvije strane dogovorile, nego i onoga što će do tada biti primijenjeno u praksi".

>> Vučić: Prvi put bit će omeđena srpska regija na sjeveru Kosova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije