Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana ogorčena

Bedeu istražni zatvor, dao ostavku na mjesto direktora Drave International

Osijek: Zvonko Bede doveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/41
19.01.2024.
u 13:30

Obrana je nudila mjere opreza i određivanje istražnog zatvora u domu jer je riječ o osobi od 72 godine. Sud to nije prihvatio.

Vlasnik Drave International Zvonko Bede i još dvojica inženjera iz te firme provest će idućih mjesec dana u istražnom zatvoru. Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Osijeku na danas održanom ročištu.

– Određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana protiv sve trojice osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela – izvijestio je sudac Davor Mitrović, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku. Osumnjičenici imaju pravo na žalbu na ovu odluku u roku od tri dana od njezina zaprimanja.

– Bio sam uvjeren da se nalazim na Županijskom sudu u Osijeku gdje vrijede pravna pravila i standardi i da jednostavno ne možete izbjeći da ih ne akceptirate. Međutim, ostavlja se dojam kao da se nalazimo u emiratu, gdje je emir unaprijed donio neku odluku, a to je vrlo, vrlo loš osjećaj – komentirao je Bedeov odvjetnik Mate Matić određivanje istražnog pritvora protiv njegova branjenika.

VIDEO Vlasnik Drava International Zvonko Bede doveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo u Osijeku

– Naš branjenik dao je neopozivu ostavku na poziciju direktora Drave International, dakle on nema apsolutno ni teoretski mogućnost da na bilo koji način počini kazneno djelo. Međutim, Sud je očito već unaprijed zauzeo stav, a ja se osjećam beskorisno i gubim vrijeme. Ne znam što nam još treba učiniti da hrvatsko pravosuđe profunkcionira. Uložit ćemo žalbu, ali nemam puno optimizma – dodao je Matić.

Obrana je nudila mjere opreza i određivanje istražnog zatvora u domu jer je riječ o osobi od 72 godine. Sud to nije prihvatio.  

– Kada govorimo o svjedocima, radi se o jednom bivšem zaposleniku Drave International koja je njih i prijavljivala, dakle na njega je jednostavno nemoguće utjecati, zatim o dva pripadnika vatrogasne postrojbe i jednom zaposleniku gradskog Vodovoda. Naš branjenik, znači, ni na koji način ne može utjecati na osobe koje nisu s njim ni u kakvom ovisnom, ekonomskom ili bilo kakvom drugom odnosu. A da je htio, mogao je kroz tri i pol mjeseca, koliko je prošlo od požara, davno posložiti svoju situaciju i poboljšati si poziciju u daljnjem postupku – nadovezala se odvjetnica Dubravka Krklec.

VEZANI ČLANCI:

Istražitelji sumnjaju kako je zbog niza propusta požar izazvao katastrofu kakva se u Slavoniji ne pamti, no obrana vjeruje da je vatra podmetnuta.

– To je sumnja s obzirom na prerezanu žicu na ogradi tvrtke, kao i na činjenicu da se požar širio pravocrtno, što bi moglo upućivati na to da nije nastao od samozapaljenja, kako to tvrdi optužba – dodala je odvjetnica Krklec.

Osumnjičenici su se aktivno branili na dosadašnjim ispitivanjima.

Komentara 7

DA
darwil
14:29 19.01.2024.

Odvjetnik Matić se poziva na načelo zabranjeno dva puta kažnjavati za isto djelo i navodi ....bilo prekršajno bilo kazneno.... Ako je tako a sud to nezna onda imamo problem ili država ili Matić. A Turudić starijoj ženi 72 god. bezuvjetnu kaznu pretvorio u uvjetnu. Tu imamo problem neujednačenost u procjeni ili pogodovanje. Najnovije je da crkva može samo izjaviti da je to njena imovina i zatražiti povrat.Tu imamo problem sekularnosti države. Jučer zastupnica u iznošenju stavova bude udaljena sa sjednice.Tu je problem zabrane javnog govora "narodnog" zastupnika" i pitanje da li vlast proizlazi iz naroda ili iz Plenkovića i HDZ-a. Skoro svaki dan na cesti imamo incidente fizičke ili u prometu,a tu pak je problem Povjerenja i Sigurnosti a tko se skriva iza tog pamfleta. Ima još puno ali ne da mi se.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
14:42 19.01.2024.

Nadam se da su inspektori otkrili šta je zatrpano sa zemljom, jer kopale su se rupe bagerima i u to su sipali razne tekućine i onda zatrpali sa metar zemlje. Kasnije kako se ta tekućina upila u tlo samo u te rupe navozila i kipala zemlja i kasnije je poravnano i na to slagane jumbo vreće sa plastikom da se ne vidi

ČI
Čife
13:46 19.01.2024.

Nitko ne postavlja pravo pitanje čime se bave naši inspektori.pa koruptivnim radnjama uzimaju novac mito da ne prijave nedostatke sigurnosti na radu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije