Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUHAMED JEDAN OD FAVORITA

Bečka uprava krije koja su dječja imena najpopularnija?

beba
Foto: Arne Dedert/DPA/PIXSELL
1/4
21.11.2017.
u 12:42

Glasnogovornik bečkog gradonačelnika je rekao da su oba popisa ispravna te da nitko ništa ne skriva.

Na službenom popisu omiljenih dječjih imena u Beču nema imena Muhamed, no po pisanju bečkoga dnevnika "Kronen Zeitung" u internoj verziji gradske uprave koja nije dostavljena medijima jasno je da je ovo muslimansko ime među omiljenima

Ime Muhamed ili Mohamad na petom je mjestu najčešćih dječjih imena u austrijskome glavnom gradu. 

Glasnogovornik bečkog gradonačelnika je rekao da su oba popisa ispravna te da nitko ništa ne skriva. 

Najavio je i da će uvesti i objaviti izmjene. Na službenom popisu grada Beča, objavljenom na internetskim stranicama gradske uprave niz je biblijskih imena, a muslimanskih nema, unatoč masovnom dolasku u Austriju brojnih izbjeglica iz arapskih i muslimanskih zemalja.

Kroneng Zeitung piše da postoji i drugi popis s brojnim stranim imenima. Tako se uz imena Mohamad ili Muhamed nalaze i Aleksandar umjesto Alexander, a list piše i da je od 2014. Mohamad među pet najčešćih dječjih imena u Beču. 

beba
1/19

Komentara 5

ST
stefj
13:21 21.11.2017.

He, he Turci nisu uspjeli osvojiti Beč u 500 godina, no eto, imigranti uspjeli u 5...

Avatar nekakav
nekakav
13:41 21.11.2017.

a gdje žive austrijanci? nema ih po beču, linzu.. u grazu znamo da ih nema. možda samo u onom slanom gradu, to muslimani ne vole?! eh, igramo se skrivača, pola beča je muslimanskog, pola londona isto takvo.. u najvećim njemačkim gradovima nijemci su manjina, masovno se sele na selo i u male gradiće. to je europa kakvu politika želi, multikulti, ali samo ako se priznaju prava i posebnosti došljaka, muslimana, domaći su bez prava glasa, bez ikakve zaštite. nijemce usred minhena pljuskaju bande iz nigerije, iraka, i nikom ništa. razvijeni zapad? super, i mi bi takav standard? samo, k nama nitko ne želi. premala nam je socijalna pomoć i beneficije.

MA
MarkoKosmicki
15:48 21.11.2017.

bas ljepo,pa neka vam bude sto ste zeljeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije