Naslovnica Showbiz Zvijezde

Trend ekstravagantnih imena vole strane, ali i domaće poznate osobe

Slavne osobe u svijetu, ali i kod nas, često znaju ugodno ili neugodno iznenaditi odabirom imena za svoju djecu. Neki u tome prednjače
15. studenoga 2017. u 07:39 0 komentara 2774 prikaza
Angelina Jolie
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/7

Ella Dvornik prije tri dana prvi je put postala mama. Rodila je u Zagrebu, a ne Londonu, a ime koje su roditelji dali djetetu zaintrigiralo je mnoge.

Balie Dee Ella Dvornik otkrila značenje neobičnog imena svoje kćeri
 

Malena Balie Dee, bez obzira sviđalo se to nekome ili ne – ima neobično i zanimljivo ime. No, takvi slučajevi u svijetu poznatih nisu rijetka pojava, pa bismo ih prije mogli promatrati kao nepisani običaj. Ljupka Gojić Mikić, koja je godinama živjela u Japanu, također je odlučila roditi svoje treće dijete u Zagrebu, a malenoj je dala ime Mari Dana. I njezine sestrice, starije Ljupkine kćeri Jana Sienna i Mila Amelie, imaju imena neuobičajena za naše podneblje. Nogometaš Niko Kranjčar ima kćer Loree, Jerko Leko sina Carlosa, a Amar Bukvić sina Amana. Glumica Ana Maras Haramander i njezin suprug John, inače Šveđanin, nadjenuli su svome jedincu ime Rubens, koje asocira na skandinavske korijene njegova tate.

Anine kolegice također su se odlučile za zvučna imena – Bojana Gregorić Vejzović kćer je nazvala Zoe, a sina Raul, dok je Ana Gruica sina kojega je dobila u vezi s Hrvojem Šalkovićem nazvala Marat Ivan. I glazbenici su maštoviti u odabiru imena svojih nasljednika – Gibonnijevi sinovi zovu se Rando i Lorenzo, kći Maksima Mrvice se zove Leelou, a Matije Dedića Lu. Najoriginalniji bio je riječki rocker Damir Urban – prvom sinu dao je ime Malik, a drugome Istok Zola.

No, kada se usporede s odabirom imena koje svjetski celebrityju daju svojim kćerima, onda domaća ne zvuče pretjerano egzotično. Svi su željno iščekivali kako će svojim blizancima dati ime glazbena diva Beyonce. Odabirom imena Sir za sina i Rumi za kćer nastavili su tradiciju pomalo ekstravagantnih imena budući da im se petogodišnja kći zove Blue Ivy.

Jedan od trenutačno najpopularnijih celebrity parova, Kim Kardashian i Kanye West, svoju je kćer nazvao North (Sjever), a sina Saint (Svetac), a sada svi očekuju kako će glasiti ime njihova trećeg djeteta koje će početkom iduće godine roditi surogat-majka.
Mnogo je komentara izazvao odabir imena Shiloh Nouvel Jolie Pitt , kćeri sada bivših supružnika Angeline Jolie i Brada Pitta. Kći Nicole Kidman zove se Sunday Rose, a Gwyneth Paltrow Apple.

Gwyneth je i sinu dala neobično, ali ne i nepoznato ime – Moses (Mojsije). Glumac koji je slavu stekao igrajući agenta Muldera u seriji ‘Dosjei X’, David Duchovny sina je nazvao Kyd, a njegov ništa manje poznati kolega Nicolas Cage kćeri je dao ime Kal-El, u čemu su tek rijetki prepoznali pravo ime junaka Supermana. 

Angelina Jolie
1 / 5
U crnom od glave do pete, slavna glumica stigla je u zračnu luku Los Angelesa
Zaljubljena Ana Gruica ne skriva sreću: U dvoje je sve lakše Sanndra Perković Elle Style Awards Sandra Perković zablistala na modnoj večeri Ella Dvornik Prije termina Ella Dvornik postala je majka, rodila djevojčicu Balie Dee
Iskusi adventsku Hrvatsku
DOŽIVLJAJ NA DAR
Iskusi adventsku Hrvatsku: Donosimo kompletan vodič kroz dobru zabavu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.