Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob u vrhu hdz-a

Bebić htio zaustaviti istrage pa ga šefica Kosor stavila na led

'07.10.2010., Mirogoj, Zagreb - groblje Mirogoj. Ivo Josipovic, Jadranka Kosor, Luka Bebic sa predstavnicima vlade RH polozili su vijence i svijece na na spomenik Glas hrvatske zrtve - Zid boli na Mir
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
12.12.2011.
u 11:00

U HDZ-u tvrde da se Bebić ne odaziva, a nije došao ni kad su slagali izborne liste

Vladimir Šeks dobro je znao što radi kad je čvrsto stao iza predsjednice stranke Jadranke Kosor. Sve je pojačao tvrdnjom da na izbornom saboru HDZ-a, događaju koji u stranci iščekuju s napetošću, ne bi trebalo biti protukandidata, s obzirom na to da J. Kosor jedina ima sve potrebne atribute. Šeks je iziritirao one koji smatraju da je vrh stranke podbacio, da je HDZ doživio debakl i da je potrebno “provjetravanje”.

Vrijeme da se kaže

Javili su se oponenti, a najprije najuspješniji na izborima Darko Milinović. Ljutito je kazao da njemu nitko neće određivati smije li se kandidirati za čelnu poziciju. Priključio mu se i Andrija Hebrang ironično zaključivši da je takve stavove Šeks izvukao iz doba komunizma. Treći je reagirao Luka Bebić. Iskusni Bebić krenuo je ‘na pojave, a ne ljude’ premda je jasno da misli na J. Kosor i Šeksa kad zaključuje da su podbacili te da će HDZ s ovim vodstvom ponoviti loše rezultate. Bebić kaže da ga vrh ignorira i ne poziva na sjednice Predsjedništva.

– To nije točno, mi smo Bebića pozivali, no nije dolazio na sjednice – tvrde pak izvori bliski predsjednici stranke. Priznaju, međutim, da su prema Bebiću netrpeljivi otkad je svojom imovinom jamčio za Sanadera i zato što je, nakon pokušaja puča, bio jedan od trojice koji su glasovali protiv izbacivanja Sanadera iz stranke.

– Ima ljudi koji i dalje smatraju da je Sanader sjajan. Kao legalisti, ne želimo ga osuditi prije suda, no nanio nam je golemu štetu – kažu u krugu bliskom J. Kosor.

Bebićevu izjavu da HDZ nije naučio iz serije izbornih poraza ti izvori komentiraju govoreći da je Hebrangovu kandidaturu predložio Sanader, čemu se ni Bebić nije suprotstavio. Bebić tada nije tražio nikakvu analizu niti da Hebrang, zbog fijaska na izborima 2009., podnese ostavku na mjesto potpredsjednika HDZ-a.

Izostao i Hebrang

U vrhu HDZ-a kažu da se Bebić prije dvije godine uistinu sukobio s J. Kosor, a sad je vrijeme da se kaže oko čega. Bebić je, tvrde, zahtijevao zaustavljanje istraga o kriminalu i korupciji protiv hadezeovaca i zato je zahladio odnos s J. Kosor. Odluke o izbornim listama predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je usvojilo, a Hebrang i Bebić nisu ni došli. Stoga u vrhu stranke odriču pravo da Hebrang išta govori o rezultatima jer “nije ni papir pomaknuo”, a osim toga, “500 je puta rekao da se povlači iz politike”. Tvrde da su i Milinović i Kalmeta “od prve sekunde bili upoznati s koaliranjem sa Željkom Kerumom”. U vrhu su svjesni da bi bilo bolje da razmirice rasprave između sebe, a ne kroz medije, “no to je, izgleda, nemoguće jer nije problem kad se govori javno, nego tajno”. Sadašnji vrh stranke zaključuje da je važno održati stabilnost stranke. Javne razmirice, smatraju, proizvode apsurdan efekt pa mediji, umjesto da se bave programom nove vlade, sukobima na relaciji Milanović – Čačić i Milanović – Josipović, bave se HDZ-om.

Komentara 30

Avatar wratnik
wratnik
11:27 12.12.2011.

ako si u hdz-u onda se netreba zebavljati puno sa istinom.

OB
-obrisani-
11:58 12.12.2011.

Najezda crvenih skakavaca ne miruje. Oni bi jednopartijsku crvenu Hrvatsku.

VE
velikazmija
11:17 12.12.2011.

barba je i u komunizmu i u demokraciji našao svoje mijesto i sad je sve rekao i u mirovini je --i vrijeme je po godinama i ------------------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije