Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Kosor

Bauk: Uštedjet ćemo 1,7 mil. kn smanjenjem dužnosničkih mjesta

'SPECIJAL OBZOR 04.01.2012.,  Zagreb - Arsen Bauk, ministar uprave. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
27.01.2012.
u 15:30

– Prijepor nastaje u statusu ravnatelja uprava, to što su prije radili ravnatelji uprava, sada rade pomoćnici ministara i to kolege iz HDZ-a dobro znaju – kaže Bauk

Na izjave Jadranke Kosor da će vlada Zorana Milanovića uskoro imati dvostruko više dužnosnika nego njezina, žurno je reagirao ministar uprave Arsen Bauk riječima kako je u njenoj vladi na mjestima pomoćnika ministara, državnih tajnika i ravnatelja uprava bilo je 229 ljudi.

– Na istim mjestima u vladi Zorana Milanovića ih ima 143. To je 86 manje. Prijepor nastaje u statusu ravnatelja uprava, to što su prije radili ravnatelji uprava, sada rade pomoćnici ministara i to kolege iz HDZ-a dobro znaju. Uštedjet ćemo oko 1,7 milijuna kuna mjesečno na smanjenju broja dužnosničkih i službeničkih mjesta, ako pomoćnika ministara bude oko 100 – nastavio je Bauk te kao primjer svojih tvrdnji izdvojio glavnog tajnika HDZ-ova koalicijskog partnera, aludirajući pri tome na HSS-ova Nenada Matića, koji je imenovan rukovodećim službenikom bez ijednog dana u državnoj službi.

– Da je bio pomoćnik ministra, to bi bilo korektno, došao bi i otišao s politikom, ali ovako ostaje. To je jedan primjer, a vjerojatno takvih ima puno. Nismo još krenuli analizirati koga su oni imenovali, jedan dio njihovih tajnika danas su pomoćnici ili zamjenici ministara. Bitno je da ljudi znaju razliku između službenika i dužnosnika – dužnosnici s politikom odlaze, službenici, bez obzira na promjenu politike, ostaju u službi – zaključio je Bauk.

Komentara 40

DU
Deleted user
15:45 27.01.2012.

Kako će se smanjiti dužnosnička mjesta. Hoće li dobiti manje stolice?

IT
i_tata_bi_sine
15:52 27.01.2012.

Ušteda od 0,001 % proračuna.Sa svim ostalima možda bude i 0,01 %. Strašno,svaka čast.

GU
Gus2
17:04 27.01.2012.

Sa jednom \"malom\" razlikom da se ravnatelj bira javnim natječajem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije