Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT Radovan i Ante Novak dobili bocama i stolicama po glavi

Batine za Hloverkina nećaka zbog Dinama

Hloverka Novak-Srzić s nećakom Leom
Iz obiteljskog albuma
02.05.2008.
u 12:08

Zato što Leo Novak, nećak tv urednice Hloverke Novak Srzić, igra u juniorima Dinama, a ne Hajduka, što bi valjda nekome bilo logičnije jer dolazi iz Makarske, u četvrtak rano jutro u makarskom Domu zdravlja šivane su glave Leovu ocu Radovanu (43) i bratu Anti (20), koji su ozlijeđeni bocama i stolcima po glavi dok su štitili Lea od pomahnitalih torcidaša, koji ne mogu preboljeti što nosi plavi, umjesto bilog dresa.

Treći napad
Prema policijskom izvješću, Radovana i Antu napali su (nepoznati) u četvrtak rano ujutro, iza 2 sata, s leđa na makarskoj rivi kod lokala “Mirakul”. Na Novakove su nasrnuli bocama i stolcima, a policiju su pozvali iz Doma zdravlja, gdje su im vidali rane.

Radovanu su stavili tri punta zbog posjekotine na tjemenu, Anti je, pak, posječeno čelo i ima 10 šavova! Problem već dulje potresa Makarsku. Radovan Novak, sin bivšeg makarskoga gradonačelnika Ante Novaka, kaže da imaju nevolja zato što mu mlađi sin Leo igra u Dinamu!

– Tako je to kod nas. Napala nas je neka mularija, torcidaši, kojima smeta da mi sin igra u Zagrebu, a ne u Splitu za Hajduk. Sve se zbilo iznenada, u mraku. Mali je u redu, zaštitio sam ga. Sve je u redu s njim – kaže Radovan Novak.
Pritisci, tvrdi, traju od trenutka kad se doznalo da mu je sin umjesto bijelog odjenuo plavi dres. Bilo je to početkom godine i ovo je već treći incident zbog iste stvari.


Ante je zaradio tri, a njegov otac Radovan čak deset šavova
Foto: 24 sata

Više edukacije
– No, to neće utjecati na nas. Sin mi ide sutra za Zagreb, nastavlja u Dinamu – kaže Radovan Novak, koji tvrdi da nije prepoznao osobe koje su ih napale.
Hloverka Novak-Srzić izrazila je žaljenje zbog tog incidenta.

– Ne ide mi u glavu da mladi ljudi mogu tako reagirati samo zato što netko navija ili igra za neki drugi klub, a ne onaj za kojeg oni navijaju. Otići u jedno takvo navijačko ludilo... Nadam se da će se situacija smiriti; već su neki roditelji došli kod mog brata da mu se ispričaju zbog napada djece.

Dinamo i Hajduk jesu suparnici na nogometnom terenu, no zbog toga se ne bi smjele razbijati glave i raditi sve ono što je kod nas postalo uobičajeni folklor. Mislim da bi klubovi mogli na tom području najviše napraviti, ponajprije edukacijom. Inače,  ponosim se svojim nećakom Leom, koji je pravi sportaš – rekla je Hloverka Novak-Srzić.


Dinamo: Pravi napadač

Leov trener Džemal Mustedanagić pun je hvale na račun mladoga nogometaša. – Leo je izvanredan mladić – kazao je Mustedanagić te dodao: – Kulturan je, fino odgojen, tih i nenametljiv. Ne mogu razumjeti razloge toga bezumnoga napada. Nije dugo kod nas, ali primijetio sam da ima potencijal za pravoga napadača. Stalno je u šansi, ima dobar osjećaj za gol. On je '90. godište i sljedeća sezona reći će nam je li on igrač za prvu momčad Dinama. Zasad se dobro razvija i neka tako nastavi. (td)


Hajduk: Nije bio za nas

Hajdukov skaut Vilson Džoni prisjetio se Lea Novaka i dana koje je proveo trenirajući s Hajdukom. – Leo je prije nekog vremena bio na provjeri u Hajduku. Procijenili smo da u tom trenutku nije za nas, ali smo mu kazali da ćemo ga pratiti kako napreduje, pa ponovno pozvati na Poljud. Međutim, on je otišao, čini mi se, najprije u Šibenik, pa sada i u Dinamo – rekao je Džoni. (om)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije