Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR OBRANE

Banožić kažnjen sa 7000 kuna jer je sam sebi dodijelio stan: 'Ovo je hajka na mene'

Varšava: Ministar obrane Mario Banožić sastao se s ministrom obrane Republike Poljske Mariuszom Blaszczakom
PAP/PIXSELL
20.05.2022.
u 15:00

"Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu", napisao je Banožić.

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je danas kako "ministar ima pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 kvadrata, neovisno o tome živi li s obitelji i gdje mu je prebivalište", nakon što ga je Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo jer je sam sebi dodijelio stan.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je Mario Banožić, bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosnika donoseći tri odluke, među kojima je i ona kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici te su ga kaznili sa 7000 kuna

"Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ", navodi Banožić u objavi na facebooku.

Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, dodao je, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana.

"To je jedini krimen, s obzirom na to da ni Povjerenstvo ne spori moje pravo da mi se, kao i drugim dužnosnicima, dodjeli državni stan na privremeno korištenje", kaže ministar.

Tvrdi da je to i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući ga “lopovom” i “bandom”, iznoseći neistine da je prisvojio nešto što mu po zakonu ne pripada.

"Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu", napisao je Banožić.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar decani
decani
23:23 20.05.2022.

Samo jos jedan posteni hdz domoljub...

Avatar istovari
istovari
21:10 20.05.2022.

Srce si mi slomio....

ZA
zarko815
15:59 20.05.2022.

Nije si didijelio već ga samo koristi, a što je sa jednim lignjunom josipovićem koji ima nebrojene nekretnine u vlasništvu, Odakle mu ? Što sa kriminalcem dikobrazom koji je težak milijune Eura ? Što sa slučajnim kriminalcem koji je opljačkao državu za 100 milijardi i još toliko zadužio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije