Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bandiću je majka bila sve, stalno ju je posjećivao

Majka zagrebačkog gradonačelnika preminula je u bolnici u Mostaru, a unatoč problemima sa srcem, bistrina uma nije ju napustila do posljednjeg trenutka. Pogreb je sutra u 17 sati u Poganoj Vlaci
05. kolovoza 2019. u 22:32 35 komentara 12857 prikaza
Blagica Bandić
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell

Unatoč bolesti i poodmakloj dobi ostala je bistra, hercegovačka žena, ona koja drži četiri kuta kuće i koja se brine o cijeloj obitelji. A osobito se brinula o svom Milanu, gradonačelniku Zagreba – tim riječima susjedi u Poganoj Vlaci govore o Blagici Bandić, majci Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba sa šest osvojenih mandata.

Blagica Bandić U 89. godini Preminula je majka zagrebačkog gradonačelnika Blagica Bandić

Najsretniji je doma

Ona je danas preminula u 89. godini u mostarskoj bolnici, a kako je rano ostala bez supruga, djecu je podizala radeći na polju. A upravo u duhu rada i vjere pokojna Blagica odgajala je i svog Milana, što je potvrdila i u knjizi “Ja, Milan”.

– Svom sam Milanu govorila: moli Krista svako jutro i večer, misli na njega i kad jedeš i kad spavaš, nemoj mu okrenuti leđa i on te nikada neće ostaviti – kazivala je Blagica. Kako je rasla Bandićeva moć, tako je rasla i briga majke Blagice pa bi svaki put, kad bi je ekipa Večernjaka posjetila u njenoj obiteljskoj kući u Poganoj Vlaci, pustila koju suzu za svojim neumornim Milanom. Najviše je voljela kad bi je posjetio.

– Zna doći nenajavljeno, samo me iznenadi, nikad ne zna hoće li i koliko ostati, puno radi, uvijek je bio takav. Najsretniji je kad dođe kući, uđe, skine cipele, legne tu na kauč, pa kaže: “Mama, napravi mi pure i žbuna”, to voli još otkad je bio dijete – govorila je majka o svom sinu.

Milan Bandić Milan u Kninu Bandić: Hrvatskoj je potreban novi Tuđman

Često ju je citirao

A koliko je Bandić cijenio Blagicu, najbolje se može vidjeti iz toga koliko ju je puta citirao. U svakoj prigodi izvadio bi “iz rukava” pokoju mudru koju mu je ranije uputila njegova majka, znao je reći da odgovara samo Bogu i njoj, a kad je za 60. rođendan na dar dobio njezin portret, rasplakao se.

– Moja majka je prekrasna, najbolja i najzaslužnija za sve što sam napravio u životu i ja joj mogu samo reći hvala – govorio je Bandić. Sahrana će biti preksutra u 17 sati na mjesnom groblju Pogledača-Pogana Vlaka, a osim Milana Bandića, koji se zaputio prema Hercegovini, doći će i njegov brat Drago te sestra Tonka.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • juma:

  Ne znam cemu ovaj clanak? To je duboko osobna i privatna tragedija za svakog covjeka i bilo bi pozeljno Milana Bandica, bez obzira sto mislili o njemu, barem u ovom trenutku ostaviti da se na miru oprosti od majke.

 • Avatar kamen_i_sol
  kamen_i_sol:

  očito skromna žena, šteta, RIP

 • milan@drivesc.com:

  Sućut mom imenjaku i njegovoj obitelji!