Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički kandidati u srijedu se sučelili na HTV-u i Novoj TV

Bandić: Ti si iz laboratorija SDP-a. Josipović: Previše gledate crtiće

milan bandić, ivo josipović
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/10
30.12.2009.
u 20:24

U prvom sučeljavanju predsjedničkih kandidata Ive Josipovića i Milana Bandića dvojica su se kandidata pokušala predstaviti u najboljem svjetlu i izboriti se i za naklonost birača kandidata koji su ispali iz utrke.

Predsjednički kandidati Ivo Josipović i Milan Bandić jučer su se prvi put sučelili nakon prvog kruga izbora, i to na dvije televizije, HTV-u i Novoj TV, pri čemu nije nedostajalo iskrica.

Podrška Štrpca i Dodika
Josipović je tako rekao da je Bandića podržao Milorad Dodik, na što je on protukandidatu odgovorio da je njemu stigla podrška Save Štrpca iz Beograda. Na Josipovićevo spočitavanje da nije govorio istinu kad je kazao da ima iskaznicu SDP-a s brojem 2, zagrebački je gradonačelnik ispalio:

– Ušao si u stranku 2007. Prije si bio u Kockici, a ja na terenu. Ti si iz laboratorija.

SDP-ov kandidat na to je odgovorio da gradonačelnik gleda previše crtića poput Dextera. Nakon što je Josipović odgovorio potvrdno na Bandićevo pitanje je li imao depozit u Komercijalnoj banci, gradonačelnik ga je optužio da je izvukao 150.000 maraka kredita te će uskoro dobiti presudu Trgovačkog suda staru nekoliko godina.

Jedino tijekom rasprave o te tri najzanimljivije teme, kandidati su se jedan drugome obraćali s “ti”.Bandić je ustvrdio da protiv sebe ima tri protukandidata: Josipovića, Milanovića i Mesića, a Josipović mu je uzvratio da ih ima puno više, pa i u gradu kojem je na čelu. Bandić ne bi zatražio raspisivanje prijevremenih izbora, s premijerkom bi dobro surađivao, a Josipović je kazao da bi i on surađivao s Kosor, ali bi joj bio i žestoki kritičar kad to zatreba.

Čudni poslovi u Zagrebu
SDP-ov kandidat izjavio je da bi bio bolji predsjednik od gradonačelnika jer je vjerodostojan, a Bandić je naglasio kako Hrvatskoj treba predsjednik koji račune polaže građanima, a ne šefu partije. Mislavu Bagi Bandić je kratko uzvratio da ga se nikada ne može potkupiti. Isto je ponovio i Josipović dodavši: “Probajte. Odmah bih vas prijavio USKOK-u.”

Isto bi tako, ustvrdi li se da je za njegovu kampanju doniran novac sumnjiva podrijetla, taj novac vratio, ali i otkrio ime toga donatora, a novac jednog nepoznatog donatora dat će u državni proračun. Bandić je pak priznao da, koliko zna, Josipović nije korumpiran, na što mu je on kazao: “Kod Bandića je bilo nekih neobičnih poslova u Zagrebu.

Neka se utvrdi što je to bilo.” Bandić je napao predsjednika Mesića da se nedolično, nekorektno i nedopustivo favorizira jednoga kandidata na štetu drugoga.

Kandidati su se samo hladno rukovali i pozdravili
Pola sata prije sinoćnjeg televizijskog sučeljavanja u zgradu HTV-a ušao je Milan Bandić u pratnji Duška Ljuštine, direktora svoje kampanje, i nekoliko bliskih suradnika. Nije bio previše raspoložen za razgovor s novinarima.

Mirno je gledao Dnevnik HTV-a, a kazao nam je tek da nije nervozan zbog sučeljavanja s Ivom Josipovićem koji je na HTV došao petnaestak minuta kasnije u društvu Miranda Mrsića, direktora svoje kampanje, i saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića. Prije nego što su ušli u studio, hladno su se rukovali, ali nisu razmijenili nijednu riječ osim pozdrava. Šturi na riječima bili su i nakon sučeljavanja.

Bandić je rekao tek da je zadovoljan svojim nastupom, a Josipović da je sve dobro prošlo, a “tko je bio bolji, neka procijene gledatelji”.

Komentara 667

MM
Mladen Miletić
20:54 30.12.2009.

Bandić: Imam tri protukandidata - Josipovića, Mesića i Milanovića, i to što je Bosanec ( nešto kao boja OBAME!) kako veli jedan dobričina iz Zagorja.

OB
-obrisani-
21:48 30.12.2009.

Evo tv-nova -presjednićko sučeljavanje Bandić-i lignja

NB
Navrnuti Bracanin
23:23 30.12.2009.

A ni maila od Matije Babica demokrate :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije