Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon bune roditelja

Bandić se ispričao: Vjerujem na riječ kolika su vam primanja

Kiril Lazarov
Goran Stanzl
04.01.2013.
u 13:45

S prvom danom 2013. krenula je nova naplata vrtića po dohodovnom cenzusu. Rok za predaju papira je do kraja ožujka, a dotad treba potpisati izjavu o primanjima

Rok za predaju papira u zagrebačke vrtiće ipak je produžen tako roditelji ne moraju žuriti. Imaju vremena do 31. ožujka. Objavio je to gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije sazvanoj nakon što su se roditelji pobunili da ne stignu do 18. siječnja prikupiti svu dokumentaciju nužnu za novi obračun cijena vrtića. 

Bandić se roditeljima ispričao zbog kratkog roka te uz njegovo produženje obećao roditeljima da će im za prvu ruku vjerovati na riječ.

Od ponedjeljka će se, naime, u vrtićima moći potpisati izjava o primanjima, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da je napisano istina. 

Roditelji su ukazivali da je nemoguće  dostaviti  porezne prijave koje mogu dobiti tek krajem siječnja. Problematično je i to što zimski praznici traju do 14. siječnja što je roditeljima ostavljalo svega četiri dana da skupe potrebne dokumente. 

Dohodovni cenzus cijene vrtića ustanovio je u rasponu od 150 do 600 kuna. 

>>Pobuna roditelja – vrtić 600 
kuna zakasne li s papirima

 

Komentara 6

PO
podravacc
17:32 04.01.2013.

i opet budu profitirali oni koji su prijavljeni na minimalce a ostatak plaće dobijaju na ruke

BA
baš
15:03 04.01.2013.

Bandiću ne vjeruj nikome na riječ kolika su mu primanja. Da su primanja takvima kakvima prikazujemo u hrvatskoj bi sr ratovalo na ulicama. Makar 50% je zamračeno.

GO
Gost
16:07 04.01.2013.

Ni potvrde HZZO-a se ne mogu dobiti do 18. u mjesecu za prethodni mjesec - tj. za prosinac će isplata biti tek 19.1. ili kasnije. To bi značilo da moram dva puta u HZZO, ili bi do 18.1. prihode za prosinac prijavila na nula kuna... Gomilu toga im nije palo na pamet kad su ispalili ovaj datum... glavno da im je palo napamet naplaćivati od siječnja. A i da bi napisala i potpisala izjavu za točne ili približne prihode, opet treba od poslodavca, hzzo-a i svih drugih neki okvirni broj, tko bi znao točno za cijelu godinu ako nije bilo isto svaki mjesec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije