Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI VALCER

Bandić daje 200 metara četvornih sinu Željke Antunović

VL
Autor
Vojislav Mazzocco
06.11.2008.
u 19:51

Nekima je život baš kao valcer, a jedan od njih je Luka Antunović. Sin saborske zastupnice iz redova Socijaldemokratske partije, osim što uživa u plesu, uživa i naklonost Grada Zagreba kojemu je na čelu Milan Bandić, također visokopozicionirani esdepeovac.

Tražili 550 kvadrata
Plesnom studiju Spin, u kojemu je Luka Antunović tajnik i glavni trener za standardne plesove, dodijeljen je prije nekoliko dana prostor u zagrebačkoj Gajevoj ulici, u samom središtu grada. Nešto više od 200 četvornih metara plesači iz Spina dobili su na preporuku Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport kojemu je na čelu još jedna esdepeovka, Jelena Pavičić Vukičević, samo dva mjeseca nakon što su podnijeli molbu. Odluku povjerenstva za dodjelu poslovnih prostora još mora potvrditi Poglavarstvo, ali to je samo formalnost.

Iako je prostor na atraktivnoj lokaciji poprilično velik, Luka Antunović ima pravo biti nezadovoljan. Tražio je, naime, još dva objekta na istoj lokaciji, u Gajevoj 42, ukupne površine 550 kvadrata, no Grad mu nije mogao izići ususret.

– Namjeravali smo mu dati cijeli prostor, no shvatili smo da su dva od tri objekta u procesu denacionalizacije, pa ih nismo mogli dodijeliti – rekao je naš izvor iz Poglavarstva koji nas je zamolio da ne otkrivamo njegov identitet. Nadalje, otkrio nam je i da je na listi čekanja za gradske prostore otprilike tisuću zahtjeva različitih udruga kojima se prostori ne mogu dodijeliti jer ih nema dovoljno.


Luka Antunović tajnik je i trener za standardne plesove u Spinu

Plesni studio Spin Gradu će plaćati prilično povoljnu najamninu od samo sedam kuna po kvadratu mjesečno. Tako će Luka Antunović i njegovi plesači izdvajati otprilike 1500 kuna svakog mjeseca, novac koji priskrbe sa samo nekoliko polaznika svoje plesne škole. Cijena tečaja je, naime, od 200 kuna za sat i pol na tjedan do 300 kuna za dva puta po sat i pol u tjednu.

Poklopio slušalicu
Osim atraktivnog prostora, spinovci uživaju i financijsku potporu Grada – ove su godine tako dobili 21 tisuću kuna za projekt Zagreb pleše, što je samo mrvica prema onome što su dobili 2007. godine. Tada im je, 16. svibnja 2007., Poglavarstvo dodijelilo 193 tisuće kuna za organiziranje maturantske parade. Poglavarstvo je dva tjedna prije Spinu namjeravalo dati čak 291 tisuću kuna, no predomislilo se i razliku novca preusmjerilo u Turističku zajednicu za kupnju kišobrana i zviždaljki maturantima.

Od Luke Antunovića pokušali smo dobiti komentar takve naklonosti, no on nas je vrlo grubo odbio.

– Imate pogrešne informacije i ne želim ništa više komentirati – rekao je prije nego što je bez pozdrava poklopio slušalicu.


Majka tvrdi da plesači nisu dobili prostor od Grada

Željka Antunović, za razliku od svog sina, odazvala se na našu molbu da komentira dodjelu prostora. No, ustvrdila je da su informacije kojima raspolažemo pogrešne.
– Ja sam malo bolje informirana od vas i znam da nisu dobili nikakav prostor – rekla je te ustvrdila da Plesni studio Spin ne vodi komercijalne tečajeve. No, kad smo je upozorili na cjenik na njihovim internetskim stranicama, rekla je da je to samo stotinka onoga što rade. Na potez svog sina koji nam je poklopio slušalicu ustvrdila je:
– On je pametniji od mene.


Službeno se zovu okret

U odluci Poglavarstva kojom je Plesnom studiju Spin dodijeljeno 200 tisuća kuna udruga se naziva svojim službenim imenom Okret te prijevodom na engleski jezik Dance studio Spin. Čemu zavrzlama s različitim imenima, nismo uspjeli doznati, no moguće je da je u pitanju pokušaj zametanja tragova.


U SDP-u nisu imali komentara

Pokušali smo komentar o dodjeli prostora sinu Željke Antunović dobiti i iz SDP-a. Međutim, odgovoreno nam je da se oni u to bi htjeli miješati. Tako je javnost ostala uskraćena za stav vodstva partije o ovom slučaju u koji je upleten znatan broj njihovih visokih dužnosnika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije