Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon blagdana

Bacanje božićnog drvca može ozlijediti i prolaznike i oštetiti vozila

božićna drvca
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
06.01.2014.
u 21:13

Nisu rijetki slučajevi da se raskićena božićna drvca, umjesto uz kontejnere za otpad, bacaju na ulicu, u park, u tuđa dvorišta, kanale, ili kroz prozor, što može ozlijediti i slučajne prolaznike. U Slavonskom Brodu od utorka drvca odvozi Komunalac i zbrinjavat će ih do kraja siječnja

Blagdani su za nama i vraćamo se svojoj svakodnevici. Polako se gasi i blještavilo blagdanskih izloga i šarena svjetla okićenog grada, a došlo je vrijeme i da se raskiti bezbroj božićnih drvaca koja su nam proteklih petnaestak i više dana krasila domove.

Kao svake godine većina božićnih smreki, borova ili jelki nakon novogodišnjih praznika i Sveta tri kralja kod većine civiliziranih građana završi dostojanstveno na predviđenoj hrpi uz kontejner za otpad, ali kod nekih pak prizemno, bezobzirno i nemarno - jednostavnim odbacivanjem ogoljelog stabla bez zelenih iglica na ulicu, park, u susjedovo dvorište, obližnju zelenu površinu. Nerijetko ih bude i u svim obližnjim kanalima.

Nisu rijetki primjeri, osobito u naseljima gdje zgrade imaju više katova, izbacivanja raskićenih (pa i okićenih) jelki kroz prozor. Ovo je naročito opasno jer božićno drvce može nekome od slučajnih prolaznika pasti na glavu, oštetiti automobil, zanešeno vjetrom susjedima ispod razbiti prozore, oštetiti fasadu, završiti na njihovim balkonima ili pak prouzročiti neku drugu materijalnu štetu.

Djelatnici brodskog "Komunalca" od sutra počinju prikupljati, odvoziti i zbrinjavati odbačena božićna drvca. Akcija će u nekoliko ciklusa prikupljanja po svim naseljima trajati gotovo do kraja siječnja. Brođani koji su kupili drvca u posudi sa korijenom i ne znaju šta će s njima mogu ih odnijeti u "Komunalac" i tako doprinijeti ozelenjavanju grada.

Drvca će biti posađena na već predviđena mjesta u parkovima. Građane mole da iskorištene borove na odbacuju na sve strane niti ih ubacuju u kontejnere za otpad, već na predviđena sabirna mjesta ili uz kontejnere kako bi ih radnici što brže mogli ubaciti u kamion i odvesti na deponiju gdje se strojevima usitnjavaju, a piljevina koristi za humus.
Za radnog vremena odlagališta, građani mogu vlastitim prijevozom dovesti svoja drvca. Na ulazu odlagališta trebaju predočiti osobnu iskaznicu , te po uputi dežurnog djelatnika odložiti ih na predviđeno mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije