Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
granica s kosovom

Azem Vlasi: Nasrtajem na Albance Srbija riskira širi sukob

azem vlasi
Arhiva VL
09.01.2013.
u 11:13

Kada je riječ o Preševskoj dolini, neka ne računaju na to da ondje mogu s Albancima raditi što god hoće, kaže Vlasi

Srpski mediji prenose izjavu savjetnika kosovske vlade za vanjsku politiku Azema Vlasija kako srpske vlasti zaoštravanjem odnosa s Albancima u Preševskoj dolini, na jugu Srbije uz granicu s Kosovom, mogu dovesti do širih sukoba i slaže se s ocjenama da bi to moglo postati novo potencijalno žarište.

– Kada je riječ o Preševskoj dolini, neka ne računaju na to da ondje mogu s Albancima raditi što god hoće, a da ne riskiraju širi sukob. Budu li ondje nasrtali na Albance, oni su nasrnuli na sve nas. Neka to znaju – upozorio je Vlasi u izjavi za novinsku agenciju Anadolija. Podsjetio je kako Srbija zaoštrava odnose s Albancima na jugu Srbije "samo zato što koriste svoju nacionalnu zastavu i žele imati spomen-obilježje albanskim žrtvama koje su stradale upravo zbog srpskih vlasti".

Dodao je kako je to u vezi s Albancima iznenađujuće, ali "ilustrira koliko su u Srbiji još ostali u prošlosti i kako se ne mogu iskopati od toga", a srpsku platformu za Kosovo ocijenio je kao "još jedan bezobrazluk i nebuloza koju nismo imali priliku vidjeti još od Miloševićevih vremena".

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:15 09.01.2013.

neka se medjunardne"mirovne"snage povuce s kosova,pa neka sami srbi i siptari rese proble,to je najbolja opcija.

OB
-obrisani-
11:52 09.01.2013.

Miloševiću ne treba nikad oprostiti što ga je pustio 89e iz zatvora, još tada je narod prepoznao ko mu je najveći neprijatelj ali komunjarčić Sloba nikad nije znao šta je u kom momentu pametno da uradi tako da ovaj ratnohuškačač i dan danas vodi retoriku terorističkih diverzija !

OB
-obrisani-
13:55 09.01.2013.

Kako šiptari misle da Jug centralne Srbije bude novo žarište sukoba kad tamo ne smeju ni da prdnu, jer ih jedinice žandaremerije MUP-a Srbije nadgledaju na svakom koraku! Nemaju oni niti snage, a niti hrabrosti da se suprotstave komandosima Srpske policije, a niti više imaju podršku velikog brata, bar ne kao što su je ranije imali. Znate kako se kaže kada se otirač istroši zameni se drugim!!!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije