Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIZIČNO PODRUČJE

Avioprijevoznici masovno otkazuju letove za Tel Aviv: Nastavljamo pratiti situaciju

Airline Lufthansa
Foto: Patrick Pleul/DPA/PIXSELL
1/3
13.05.2021.
u 14:54

Britanski Virgin Atlantic otkazao je letove za Izrael u srijedu kasno navečer i priopćila da još razmatra hoće li letjeti večeras

Njemačka Lufthansa, britanski British Airways i Virgin Atlantic i španjolska Iberia pridružili su se u četvrtak skupini američkih avioprijevoznika koji su otkazali letove za Tel Aviv zbog eskalacije sukoba u Izraelu.

Aviokompanije su na oprezu zbog eksplozije nasilja, borbi u Jeruzalemu i u pojasu Gaze i sve većeg broja civilnih žrtava, podsjeća Reuters. 

"Sigurnost naših kolega i klijenata uvijek nam je glavni prioritet i nastavljamo pozorno pratiti situaciju", objavio je British Airways nakon informacije o otkazivanju letova prema Tel Avivu i iz tog grada.

Britanski Virgin Atlantic otkazao je letove za Izrael u srijedu kasno navečer i priopćila da još razmatra hoće li letjeti večeras. 

Još početkom tjedna izvijestili su da su im rezervacije za Izrael gotovo učetverostručene u odnosu na prošli tjedan nakon što je vlada u Londonu uvrstila zemlju na "zelenu listu" za ponovno otvaranje putovanja na odmor u inozemstvo.

Španjolska Iberia otkazala je letove za Tel Aviv u četvrtak i petak, rekla je glasnogovornica, dodajući da će odluku o budućim letovima donijeti ovisno o razvoju situacije.

Letove je otkazala i njemačka Lufthansa.

"Lufthansa obustavlja letove u Tel Aviv do petka 14. svibnja zbog aktualne situacije u Izraelu", izvijestili su.

Niskobudžetni prijevoznik Wizz Air objavio je da je današnji let iz Abu Dhabija odgodio za petak.

Britanski easyJet objavio je da još nije otkazao letove za Tel Aviv. Sljedeći let polazi iz Berlina, a zakazan je tek za 16. svibnja, a let iz londonskog Lutona planiran je za 18. svibnja.

"Mi ćemo, naravno, nastaviti pratiti situaciju", rekla je glasnogovornica easyJet-a.

Europski prijevoznici pridružili su se tako američkom United Airlinesu, Delta Air Linesu i American Airlinesu, koji su otkazali letove  između Sjedinjenih Država i Tel Aviva u srijedu navečer.

El Al Israel Airlines objavio je u srijedu da je spreman uvesti dodatne letove kako bi "nebo nad Izraelom ostalo otvoreno". To uključuje posebne letove kojima bi se u zemlju vratili građani "zapeli na lokacijama s kojih se ne mogu vratiti kući", objavila je tvrtka.

Izrael je u ponedjeljak nakratko obustavio polijetanje zrakoplova iz glavne Zračne luke Ben Gurion, preusmjerivši letove nakon što je palestinski Hamas na šire područje Tel Aviva ispalio više raketa. Rezervna je luka za slučajeve ratnih sukoba Ramon na jugu zemlje.

 

Komentara 1

PU
paul-umpe
21:54 13.05.2021.

ja sam jedne godine sletio na aerodrom u sred pustinje.Telefon nam nije radio i nismo mogli otvoriti mapu. Vozili smo se 2h autobusom i tek u Tel Avivu smo dobili pristup telefonu. Tako to radi Izrael

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije