Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Babić odbio

Avberšek i Prašnjak parafirale Kolektivni ugovor

Sindikati na parafiranju Kolektivnog ugovora
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
14.11.2013.
u 12:45

– Tražit ćemo svoje mjesto pod suncem, tuđim – kazao je Babić.

Kolektivni ugovor za zdravstvo parafirali su Spomenka Avberšek i Anica Prašnjak, odnosno Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi te Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara.

Dr. Ivica Babić iz liječničkog sindikata odbio ga je parafirati jer tvrdi da je ponuđena satnica prekovremenog rada niža od one zbog koje su i krenuli u štrajk. Premda je Vlada danas uvela radnu obvezu za bolničke liječnike koja počinje u subotu, nakon 60 dana štrajka, Babić kaže da su jednu radnu obvezu svojedobno već preživjeli pa će i ovu, ali najavljuje skupštinu liječničkog sindikata u nedjelju i masovno kuvertiranje otkaza liječnika.

– Tražit ćemo svoje mjesto pod suncem, tuđim – kazao je Babić.

>> Pacijenti više nisu puni razumijevanja za liječnike

Komentara 4

DO
doktorica
14:17 14.11.2013.

Premda je Vlada danas uvela radnu obvezu za bolničke liječnike ....ništa drugo i neznaju...

LA
larala
15:09 14.11.2013.

radna obaveza, što si sve ova vlada daje za pravo, pa što sebi ne uvedu radnu obavezu jer oni su jedini koji ništa ne rade

NV
novo vriijeme
17:00 14.11.2013.

Ostojić u fotelji ministra sve više liči na Vlahušića, jedina je razlika što je prvi postao gradonačelnik a Ostojić nije ni za to. Nije za ništa. Nasilan, tašt, ne učinkovit, ne znalca, sklon prevari i spletkarenju. Problem su njegove ljudske osobine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije