Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravičan sudar

Automobilom pod ralicu, ozlijeđeno troje djece

\'Split.Hrvatska.31.01.2010. Prometna nezgoda na A1 kod Dugopolja.Osobni automobil Seat uletio pod ralicu.Nekoliko je osoba tesko ozlije?eno.Nezgoda se dogodila oko 20 sati. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\
Ivo Čagalj/Pixsell
01.02.2010.
u 00:20

Kako doznajemo, dvojica dječaka, i to blizanci te njihov trener Marijan Čulina, u nesreći su zadobili teške ozljede, no izvan su životne opasnosti. Treći dječak ima lakše tjelesne ozljede.

Dvojica dječaka, 12-godišnji blizanci i njihov trener 34-godišnji Marijan Čulina, zadobili su teške tjelesne ozljede, koje, srećom, nisu opasne po život, u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20.10 na dionici autoceste od Šestanovca prema Dugopolju.

Kako nam je kazao predsjednik Plivačkoga kluba Jadera iz Zadra Vitomir Burčul, jedan od dječaka u nesreći je zadobio prijelom bedrene kosti, njegov brat blizanac prijelom kostiju lica, a najteže je prošao njihov trener, koji ima prijelom ruke, ključne kosti i noge. Treći dječak koji je stradao u automobilu, također 12-godišnjak, zadobio je, srećom, samo lakše tjelesne ozljede.

 - Teže ozlijeđeni smješteni su na Intenzivnom odjelu KBC Split, no doznali smo kako bi tijekom dana trebali biti premješteni na bolničke odjele. Sve ozlijeđene još su noćas posjetili njihovi roditelji - rekao je Vitomir Burčul.

A otac lakše ozlijeđenoga dječaka Ivan R. kazao nam je kako ih je isprva šokirala vijest o nesreći, no da su se postupno smirili kada su doznali da je njihov sin ipak najbolje prošao. - U splitskoj bolnici su nam rekli da je našem sinu nabijen prsni koš i da su mu napukla četiri pršljena kroz koje ne prolaze živci. No kada smo ga vidjeli kako leži u krevetu, noge su nam se odsjekle. Nismo se mogli prestati tresti. Ne preostaje nam drugo nego moliti Boga da sve bude u redu- ispričao je otac ozlijeđenoga dječaka te dodao kako su razgovarali i s roditeljima blizanaca koji su stradalih u istoj nesreći, a koji leže jedan do drugoga u sobi za intenzivnu njegu. I njihovi roditelji su, kazao je Ivan R., vidno potreseni, jedva da znaju za sebe te iščekuju ishod liječenja.

Prema prvim podacima iz PU splitsko-dalmatinske, na izlazu iz tunela Zaranač osobni automobil seat altea zadarskih registracijskih oznaka, za čijim je upravljačem bio Marijan Čulina (34), naletio je sinoć na ralicu u vlasništvu Hrvatskih cesta. U sekundi je vozilo podletjelo pod ralicu koja se polukružno okretala, a očevidom će se utvrditi zašto.

Kako doznajemo od Marine Kraljević Gudelj, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, u vozilu seat altea, osim Marijana Čuline, plivačkog trenera, nalazilo se i troje djece.Trener se s djecom vraćao u Zadar s plivačkog natjecanja koje se održavalo u Dubrovniku.

Ključne riječi

Komentara 10

MM
Mladen Miletić
00:40 01.02.2010.

Na zapadu pravom ne Balkanskom, ako je ralica na cesti i vucara se čisti snjeg ima posebno rotirajuče žuto osvjetljene koje upozorava več nakon 10 km a ako snijeg pada vidi se još uvjek i sigurno na udaljenosti od 2-33 km. O čemu je riječ ovdije posebno nevjerovatnome udesu, gdje nema ni snjega ? Posebno skliska cesta ? Jakooo pijan ? Ili se štedi na debelo na osvjetljenju vozila ?

OB
-obrisani-
00:52 01.02.2010.

Vozila za prevoz skolske djece su posebno,dodatno obiljezena i mislim da bi istu praksu trebalo primijeniti za sva vozila u kojima ima djece !!

TU
Tupislav
06:00 01.02.2010.

Riječ je od rodjaku. Ma reka sam mu da mi ne tekstira dok se vozi sa djecom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije