Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se tehnički

Automobil od četiri vrste drva Ivan je napravio za šest mjeseci

drveni auto (1)
Foto: Franjo Lepan/24sata
1/4
29.06.2010.
u 21:04

– Šest mjeseci radio sam na ovome vozilu, ali trud se posve isplatio – kaže ovaj automehaničar koji se već godinama bavi stolarijom.

U Slavoniji, doduše, nisu neuobičajeni kreveti od hrastovine, no drveni se automobili gotovo nikada ne viđaju.

Ipak, kombinirajući hrastovinu, jasenovinu, vrbovinu i šljivu, šezdesetogodišnji Ivan Zorko iz Oriovca nedaleko od Slavonskog Broda izradio je na karoseriji fiata bianca 800 automobil od drveta. Iako, doduše, ne može njime postići rekordne brzine, zavidni pogledi prolaznika su zajamčeni.

– Šest mjeseci radio sam na ovome vozilu, ali trud se posve isplatio – kaže ovaj automehaničar koji se već godinama bavi stolarijom.

Koliko je kreativan i vješt, potvrđuje i to da mu za izradu vozila nije bio potreban nacrt, vodio se samo idejom, koju je držao u glavi.

Svaki pa i najmanji djelić drvomobila izrađen je rukom te ovo vozilo, koje još treba dobiti atest i proći tehnički pregled kako bi se njegov tvorac mogao njime i provozati na prometnici, ima status ručno izrađena rariteta.

Svečanu premijeru ovaj je drvomobil imao na Oriovačkim žetvenim svečanostima. Počele su pljuštati ponude za prodaju, no Zorko tvrdi da nema tih novaca za koje bi se rastao od svoga drvenog ljubimca.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
23:48 29.06.2010.

svaka čast majstore!!!!

Avatar commentator
commentator
21:34 29.06.2010.

Eh, baš da \"nema tih novaca,\" neznam baš, (ćekajte da ga vidi Berni Ekleston, ili 007 undercover.) Nego, šalu na stranu, dok hrvacki mentalitet - \"zavidni pogledi prolaznika su zajamćeni,\" ne promjeni u \"zadivljeni pogledi prolaznika su zajamćeni,\" ostat ćee ustaljena žabokrećina bez perspektive!

TR
tric
04:15 30.06.2010.

Fenomenalno! Svaka cast care!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije