Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jakovinina zamjenica

Auto vozila s probušenom gumom – šteta 14.000 kuna

snježana španjol
Željko Lukunić/PIXSELL
16.01.2013.
u 08:44

Snježana Španjol službenim je vozilom naletjela na rupu, probušila gumu, ali je nastavila vožnju do stana jer “nije bilo druge štete”

Službeni automobil Ministarstava poljoprivrede Audi A4 oštećen je u prometnoj nezgodi koja se 31. listopada prošle godine u noćnim satima dogodila na Aveniji Marina Držića. Slučaj nije prijavljen policiji, a automobil je dan poslije popravljen u ovlaštenom servisu Autorad info na Miramarskom podvožnjaku. Prema specifikaciji radova i zamijenjenih dijelova, šteta iznosi 14.145 kuna. Vozilom je upravljala zamjenica ministra Tihomira Jakovine Snježana Španjol. U Ministarstvu poljoprivrede potvrdili su nezgodu.

Bez policije

– Kako su bili u tijeku radovi na Aveniji Marina Držića, automobilom je naišla na poveću rupu na cesti te probušila automobilsku gumu. S obzirom na to da nije bilo nikakve druge štete, nastavila je vožnju prema svome stanu. Smatrala je da nije bilo potrebe obavijestiti policiju jer prometne nesreće nije ni bilo. Na parkiralištu je zamijenjena automobilska guma i 2. studenog zamjenica se službenim automobilom dovezla na posao. Tog istog dana službeni automobil je odvezen na popravak. Utvrđena je šteta na kotačima, ležaju i ovjesu volana zbog udarca. Drugih šteta na službenom automobilu nije bilo – napisao je na naš upit glasnogovornik ministarstva Miroslav Kuskunović.

Nije vidjela znakove

Ostaje nejasno zašto Snježana Španjol nije vidjela prometne znakove koji u situacijama kada se izvode radovi upozoravaju na “poveće rupe” i zašto je zamjenica ministra nastavila vožnju ne promijenivši gumu na kotaču službenog automobila odmah poslije nezgode. Profesionalni vozači i automehaničari s kojima smo razgovarali kažu da se štete na kotačima, ležaju i ovjesu volana zbog kojih je, među ostalim, potrebna zamjena kućišta ležaja, osovinske i glavne spone upravljača i aluminijskih naplataka mogu dogoditi samo zbog velike brzine. Dodatna šteta nastala je vožnjom automobila s praznim gumama.

>> Sin ravnatelja ŽUC-a očevim službenim autom skrivio nesreću

Komentara 90

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
09:22 16.01.2013.

krilnik_11 U državi sa 4.5 milijuna stanovnika malo inteligentniji ministar uz pomoć laptopa i dva mibitela mogao bi cijeli posao voditi sam!Ovi njegovi pomoćnici su čisto rasipanje novca i služi zapošljavanju političkih kadrova i poslušnika!

Avatar žič
žič
09:23 16.01.2013.

sve bu to stoka sitnog zuba platila.......

AL
Alfons
09:13 16.01.2013.

Ne treba tu puno filozofije. Kod nas u firmi je jedan kolega slično napravio, istina sa manjom štetom. Odbili su mu od plaće, jedino što su mu izašli u susret je što su razvukli plaćanje na nekoliko mjeseci. Ipak ova Vlada propagira odgovornost za svoje postupke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije