Naslovnica Vijesti Svijet

Austrijski učenici pod istragom zbog igre 'časnika SS-a' i 'Židova'

Jedan od učenika također je tražio od kolega da ga pozdravljaju na sličan način kao i Adolfa Hitlera, a neki su bili i maltretirani
09. kolovoza 2018. u 14:09 4 komentara 538 prikaza
neonacisti
Foto: DPA/Pixsell

Skupina austrijskih osnovnoškolaca je pod istragom nakon što su se igrali i glumili nacističke SS časnike i Židove, pošto su prethodno pogledali film u kojem je antifašistički društveni eksperiment pošao po krivu, rekao je glasnogovornik tužitelja u četvrtak.

Beate Zschäpe Njemački radikali Doživotna kazna zatvora za nacisticu zbog ubojstava

"Incident se dogodio kada su 14-godišnjaci učili o Drugom svjetskom ratu i nacional-socijalizmu u svojoj školi u Zirndorfu u istočnoj Austriji", rekao je odvjetnik djece Andreas Schweitzer.

Učenici su također pročitali knjigu ''The Wave'' (Val), te pogledali istoimeni film. Oboje su bazirani na istinitoj priči američkog profesora povijesti koji je svoj razred naveo na fašističko ponašanje, kako bi im pokazao utjecaj nacional-socijalizma na obične ljude.

U autobusu je i Marko Perković Thompson Efraim Zuroff: 'Simpatizer ustaštva' Thompson ne bi nigdje trebao biti počasni gost

Kao i u prvom eksperimentu, stvari su izmakle kontroli u austrijskom slučaju, koji se dogodio u ožujku i čije su pojedinosti prvi puta objavljene u četvrtak u listu Kurier.

Jedan od učenika također je tražio od kolega da ga pozdravljaju na sličan način kao i Adolfa Hitlera, a neki su bili i maltretirani, navodi Kurier.

Benjamin Netanyahu Kontroverzni zakon “Izrael je država-nacija samo židovskog naroda”

"Petero tinejdžera je pod istragom zbog kršenja austrijskog zakona koji zabranjuje neo-nacističke aktivnosti", rekao je glasnogovornik tužitelja iz Eisenstadta.

Doživotna kazna zatvora za nacisticu zbog ubojstava

neonacisti
1 / 11
Beate Zschäpe
Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas