Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Austrija: Zatvorit ćemo granicu s Italijom ako se broj migranata poveća

U roku od 24 sata vojnici mogu zatvoriti zelenu granicu, rekao je Sobotka
19. srpnja 2017. u 22:02 3 komentara 958 prikaza
Pogledajte galeriju 1/0

Austrijski ministar unutarnjih poslova Wolfgang Sobotka iznova je zaprijetio uvođenjem kontrola na granici prema Italiji ako se poveća broj izbjeglica i žestoko kritizirao nevladine organizacije koje dovode izbjeglice iz Libije do talijanske obale, javlja njemački dnevnik Bild.

Popis stanovništva u BiH JOZO PAVKOVIĆ Ako je BiH ‘pala’ na 3 milijuna stanovnika, Hrvata je više od 17%

– Zatvorit ćemo Brenner (najpoznatiji granični prijelaz između Austrije i Italije) ako se broj ilegalnih useljenika prema Austriji i dalje bude povećavao. U roku od 24 sata vojnici mogu zatvoriti zelenu granicu, a carina i policija mogu uvesti stroge kontrole – rekao je Sobotka.

Dodao je kako je samo ove godine u Italiju stiglo više od 85.000 izbjeglica iz Afrike i da sve upućuje na to da bi se situacija mogla pogoršati.

– Već sad imamo situaciju da trećina izbjeglica u Austriji nije registrirana u nekoj drugoj članici EU, što znači da su ih krijumčari doveli ovamo – istaknuo je austrijski ministar.

Arben Taravari Da je netko u Sobranju ubijen, Makedonija bi bila nova Sirija I Hrvatska pred izazovom Majka i otac, muž i žena postaju roditelj i supružnik Erdogan Smrtna kazna 'Ne gledam što će reći Hans i George, nego Ahmet, Hasan...'
Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • zhecko:

    Kancelar Faymann je 2015.-e još blatio Orbána - Zar je trebalo toliko vremena da se otrijezni ? Ni Milanović nije bio pametniji !

  • zhecko:

    Nažalost, "spasilačke" brodove od NGO, koje u dosluhu sa švercerima dovlače dnevno na tisuće ljudi iz Libije, financira Soros. Dok Europa tu prljavu rabotu ne prekine, Europi nema spasa od ilegalnih migranata !!!